Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
New Blooms 2024

Canadese telers komen samen om nieuwe variëteiten te onderzoeken en plannen te maken voor 2025

Sinds 2018 is Morinville, Alberta het decor van een nieuwe traditie in de Canadese tuinbouw, vertelt Michiel Verheul van High Q Greenhouses. Het evenement heet New Blooms en vindt elke zomer in juli plaats. Het is een dag waarop leden van de sector samenkomen om te leren over de nieuwe variëteiten die worden aangeboden door verschillende veredelingsbedrijven.

Volgens Verheul is New Blooms het resultaat van jarenlange samenwerking en partnerschap tussen High Q Greenhouse (waar alles voor het evenement wordt geteeld), Deb's Greenhouse (waar het eindproduct wordt tentoongesteld) en sinds twee jaar de Canadese tak van Express Seed Company.


Een impressie van het evenement in Alberta, Canada

Voor het New Blooms evenement in 2024 namen 10 veredelingsbedrijven deel door stekken zonder wortels te leveren aan High Q Greenhouses - een jonge plantenfaciliteit met stek- en verkoopcontracten met verschillende veredelaars. De bedrijven die dit jaar deelnamen aan het evenement zijn onder andere: Beekenkamp, Schoneveld, Bull Genetics, PanAmerican Seed, Green Fuse, Syngenta, Danzinger, Westhoff, Think Plants en DeVry Greenhouses.

Verheul wijst erop dat de planten worden gekweekt volgens traditionele telermethoden, met een beetje knijpen en een regelmatig voedingsprogramma. Dit jaar waren er meer dan 250 variëteiten en soorten te zien in Deb's kas en begin juli kwamen bijna 100 telers en professionals uit de sector bijeen om te leren over deze nieuwe variëteiten en hoe ze te telen.

Verheul: "Het was een geweldig evenement waarbij kleine groepen elkaar afwisselden in de kas en de verschillende onderdelen bezochten om erachter te komen wat nieuw en spannend is voor het seizoen 2025."

Dit jaar werd zelfs een bezoek gebracht aan Central Botanical Growers in Saskatoon, Saskatchewan, waar een identieke set variëteiten en soorten werd gekweekt om te laten zien en te vergelijken. New Blooms Saskatchewan, zoals dit naburige evenement wordt genoemd, organiseerde ook een tentoonstelling voor telers met de producten en diensten van 15 toeleveringsbedrijven uit de sector.


Een impressie van het evenement in Saskatchewan, Canada

"Het evenement hier werd bijgewoond door 50 bedrijven en medewerkers. Dit was opnieuw een groot succes. Dr. Ken Fry, een gerenommeerd entomoloog van Olds Colleges in Alberta, sprak in een sessie waar telers kredieten konden krijgen voor hun gewasbeschermingsmiddelenlicentie," aldus Verheul.

"Een groot woord van dank aan het personeel van Express Seed Company voor de coördinatie. High Q kassen voor de presentatie en Central botanical telers en Debs Greenhouse voor het organiseren ervan."

Voor meer informatie:
High Q kassen
Michiel Verheul
+780 271 2458
www.highqgreenhouses.com

Deb's Kas
Debbie Foisy
+780 515 1253
www.debsgreenhouse.com

Publicatiedatum: