Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Kwekerij Tass

"Wij zijn de enige Mikadokweker in Nederland"

Tholen - Al bijna twee decennia is de Kwekerij Tass bezig met het kweken van de Calathea Crocata Tassmania, hun specialiteit. Sinds twee jaar zijn ze niet alleen de grootste, maar bovendien zelfs de enige professionele kweker in de wereld van deze plant. Ronald van der Knaap is maar al te trots op de diverse planten uit hun Wateringse kwekerij, die zijn naam zelfs te danken heeft aan de Crocata. Samen met zijn broer Rob runt hij de kwekerij.


Calathea Crocata Tassmania

Met zijn opvallende geeloranje bloem, is de van oorsprong tropische Calathea Crocata Tassmania een bijzondere verschijning. Ronald vertelt: "Het is best een uitdaging om de plant te kweken, maar voor de consument is het qua onderhoud een makkelijke plant. Wij zijn de enige professionele kweker wereldwijd die deze Crocata kweekt. Daar zijn we ook wel trots op, natuurlijk. Hier is het ooit heel wat jaren geleden allemaal mee begonnen, maar inmiddels hebben we onze bezigheden wel uitgebreid en staan er verschillende soorten planten in onze kas."

Een van de nieuwere aanwinsten in de kwekerij is Calathea Fusion White. Zo'n 5 jaar geleden werd deze plant onderdeel van de familie van kwekerij Tass. "Deze Calathea is een zogenaamde gebedsplant, en de bladeren lijken wel geverfd door de kleuren die van donkergroen tot lichtroze gaan," vertelt Ronald. "Wij zijn de enige kwekerij in Europa die deze Calathea in het assortiment heeft."

Calathea Fusion White

Ronald is trots op hun nieuwe aanwinst, het Mikado plantje. De officiƫle naam is de Syngonanthus Chrysanthus 'Mikado', en waar hij zijn naam aan te danken heeft, is wel te raden. "De Mikado hebben we nog maar recent in ons assortiment, het is een leuk plantje met rechte, dunne stengels en een goudkleurige bloem," vertelt hij.


Ronald van der Knaap tijdens Novae Fabula 2024.

Ronald lacht: "We houden wel een beetje van exclusieve en bijzondere planten. Wij zijn de enige kwekerij in Nederland die de Mikado kweekt."


Syngonanthus Chrysanthus 'Mikado'

Voor meer informatie:
Rob en Ronald van der Knaap
Kwekerij Tass
Tel: 0174 526 442
[email protected]
www.kwekerijtass.nl