Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Consultatie AVV-aanvraag communicatie sierteeltsector

Ook betalingsverplichting voor ondernemers die niet aan BO Sierteelt zijn verbonden?

Op de website internetconsultatie.nl staat de volgende consultatie namens de BO Sierteelt. De vereniging Brancheorganisatie Sierteeltproducten (BO Sierteelt) verzoekt de Minister van Landbouw, Visserij, Voedselzekerheid en Natuur om een verbindend verklaring van voorschriften op het gebied van het collectieve communicatieprogramma en de financiering daarvan.

De aan de Brancheorganisatie Sierteeltproducten verbonden ondernemers zijn verplicht mee te betalen aan het communicatieprogramma. Met de algemeen verbindend verklaring komt de verplichting om mee te betalen ook te liggen op ondernemers die niet aan deze brancheorganisatie verbonden zijn.

Bent u van mening dat het Programma Collectieve Communicatie Sierteeltproducten 2025-2027' van algemeen economisch belang en van nut is voor de sierteeltsector als geheel en dat de gevraagde bijdrage tot voldoende voordeel en resultaten leidt voor de ondernemers?

Eén van de reacties onder de consultatie luidt:

"Mijn advies is om eerst na te gaan wat de oorzaak is van versnippering en vervolgens het doel van het programma bij te stellen in samenspraak met de niet bij de brancheorganisatie aangesloten ondernemers. Dat zal meer draagvlak creëren en ten goede komen aan de samenwerking/saamhorigheid. Aanvullend ontbreekt er iets belangrijks in het doel zoals het nu staat geformuleerd: "Doel is de vraag naar bloemen en planten te stimuleren met twee duidelijke communicatie doelstellingen". Het doel wordt aanzienlijk waardevoller als er aan toegevoegd wordt waar de sector naartoe zou moeten willen: "Doel is de vraag naar duurzaam geteelde bloemen en planten te stimuleren…""

Reageer tot en met 27 september op de internetconsultatie via www.internetconsultatie.nl

Publicatiedatum: