Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Hydrangea Paniculata in allerlei kleuren, soorten en variëteiten

Tholen - Hortensia's hebben de hele zomer door flink gebloeid, dat geldt ook voor de exemplaren bij Vlasveld Tuintechnieken uit Boskoop. In hun kwekerij, gespecialiseerd in het kweken van Hydrangea Paniculata in pot, staan de hortensia's in vrijwel alle denkbare kleuren, soorten en variƫteiten.

Hydrangea Paniculata Polar Bear

Peter Vlasveld, van het gelijknamige bedrijf, is trots op zijn planten: "Je ziet wel dat het seizoen zijn einde nadert en de hortensia's hun mooiste tijd hebben gehad. Gelukkig hebben wij veel verschillende soorten in ons assortiment met veel diversiteit en mooie kleuren. Onze specialiteit ligt vooral bij de grote maten." Onder andere Magical Starlight, Polar Bear, Bonfire, Mojito en Confetti zijn Hydrangea Paniculata die te vinden zijn in zijn kwekerij.


Peter Vlasveld met de Hydrangea Paniculata Confetti

Vooral de Hydrangea Paniculata Confetti is zijn paradepaardje, die hij vol trots showt tijdens Plantarium|Groen-Direkt: "Kijk eens wat een mooie plant. Hij draagt de naam confetti niet voor niets, met deze confetti-achtige bloemen. Deze staat nu ook nog best goed in bloei, maar het hoogtepunt blijft toch wel midden in de zomer." De Confetti bloeit van de vroege zomer tot laat in de herfst en is compact, waardoor hij het goed doet in een pot op terras of balkon.

De Hydrangea Paniculata zijn een van de meest populaire soorten hortensia. De planten staat vooral bekend om de pluimachtige structuur van de bloemblaadjes wat ervoor zorgt dat de bloemen in grote clusters groeien. Daarnaast is de plant relatief onderhoudsarm. De relatief milde temperaturen en regelmatig neerslag in Nederland hebben bijgedragen aan een gezonde groei en bloei van hortensia's dit seizoen.

Voor meer informatie:
Vlasveld Tuintechnieken
Peter Vlasveld
Insteek 65
2771 AA Boskoop
Tel: +31 172 213275
[email protected]