Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

“Eerste wijzigingen in weekprijzen succesvol doorgevoerd”

Afgelopen tijd is er samen met de markt gekeken naar de mogelijkheid om weekprijzen gedurende de week aan te passen. Hamiplant, onderdeel van Dutch Flower Group, is de eerste koper die prijswijzigingen van The Orchid Growers heeft ontvangen. Floriday sprak met Rene Vellekoop, inkoopdirecteur bij Hamiplant, over zijn ervaring.

Aanpasbare weekprijzen
Per 1 oktober dit jaar wordt het mogelijk om de weekprijs voor planten gedurende de week aan te passen. Na elke aanpassing in een weeklijst, gaat er een tijdslot van 24 uur in werking, waarna een volgende wijziging pas mogelijk is. Dit biedt kwekers de kans om beter in te spelen op marktomstandigheden en kopers meer gemak om in te kopen op de juiste prijzen.

Rene Vellekoop: "Wij staan positief tegenover de ontwikkeling dat kwekers de weekprijzen gedurende de week kunnen aanpassen. Op deze manier zijn er veel minder administratieve handelingen en tussentijds contact met de leveranciers nodig om een prijswijziging door te voeren ten opzichte van de werkwijze met aanbiedingen en promo's. Wijzigingen worden automatisch verwerkt en in ons systeem en webshop ingeladen. Dit zorgt weer voor snelheid en efficiëntie."

Hamiplant was één van de partijen die mee dacht in de bijeenkomsten over dit onderwerp en het juiste proces hierin. Zij zijn dan ook als eerste gaan testen met het ontvangen van wijzigingen in samenwerking met hun trouwe leveranciers, The Orchid Growers. "De test verloopt prima. De benodigde aanpassingen zijn aan onze kant minimaal geweest, het zat qua functie allemaal in de nieuwste API-versie. De weekprijs aanpassing kwam vrijwel direct door in onze systemen en werd goed gepresenteerd aan onze klanten via de webshop."

Implementatie met Floriday
Hamiplant omarmt digitalisering. Rene: "Digitalisering is de enige manier om in de toekomst nog aan alle wet- en regelgeving te kunnen voldoen. Het inlezen van de verplichte informatie in de sector en het kunnen binnenhalen van het assortiment en aanbod zorgt voor de juiste stromen. Dit geldt voor alle ketenschakels."

Hamiplant werkt volledig geïntegreerd met Floriday via de API-koppeling. "De implementatie is een lang traject geweest wat ook veel van onze collega's heeft gevraagd. Databeheer moet zowel bij kweker als bij koper volledig op orde zijn en dagelijks gemanaged worden. Als dat eenmaal op orde is, lopen de processen uiteindelijk veel soepeler. Inmiddels verlopen alle transacties via Floriday voor iedere kweker die met Floriday wil werken en daar technisch toe in staat is. Dit is een grote stap geweest rondom digitalisering waarin we nauw met Floriday hebben samengewerkt."

Prijswijzigingen per 1 oktober
Per 1 oktober wordt het voor alle kwekers mogelijk om eens per 24 uur prijswijzigingen door te voeren in de lopende week. Op dit moment zijn verschillende kwekers en kopers hiermee aan het testen. Ook de softwareleveranciers zijn op de hoogte van deze wijziging.

Bron: floriday.io

Publicatiedatum: