Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Protest tegen 'afsnoepen' stuk glastuinbouwgebied De Kwakel-Kudelstaart

Er zijn plannen om in delen van het glastuinbouw De Kwakel-Kudelstaart woningbouw te realiseren. Greenport Aalsmeer is tegen en roept de gemeente op het plan te verwerpen. Stukken van het glastuinbouwgebied 'afsnoepen' ondermijnt de verduurzaming in het gebied, stelt men in een brief.

Daarin staat verder: "Bovendien vormt vrijkomende ruimte in dit gebied juist de schuifruimte die nodig is om glastuinbouwbedrijven naar toe te verplaatsen die momenteel gevestigd zijn op locaties waar woningbouw of andere ontwikkelingen zijn voorzien, zoals de Oosteinde Driehoek en locaties langs de Aalsmeerweg en Oosteinderweg."

Het initiatiefplan, ingediend door FlorAalsmeer, staat daarmee volgens Greenport Aalsmeer haaks op de ontwikkelingen die voorzien zijn in het gebied en de gemeente als geheel. Greenport Aalsmeer is ook niet tegen ruimte maken voor woningbouw. Dat wil men doen door concentratie van glastuinbouw waarmee de sector sterker wordt, in combinatie met verduurzaming.

In het plan zelf maakt men gewag van de verouderde staat van de kassen. Bedrijfsvoering in de kassen zou al jaren onrendabel zijn. De kassen die ruimte zouden moeten maken voor 300 tot 350 woningen zijn niet toekomstbestendig volgens de plannenmakers.

Dinsdagavond is er over het plan gesproken in een commissievergadering bij de gemeente Aalsmeer. Een besluit is er nog niet genomen.