Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Telen op menselijke mest, wat vinden mensen daarvan?

Wat vinden mensen eigenlijk van het kweken van voedsel op menselijke poep? Dat onderzochten bachelorstudenten van Computational Social Science van de Universiteit van Amsterdam. Daarbij vonden ze verschillen tussen culturen en mannen en vrouwen. "Menselijke mest is de toekomst", stellen ze in gesprek met Folia Magazine.

Wegens gebrek aan financiering in Nederland is het opinieonderzoek elders uitgevoerd, om precies te zijn in Engeland en Japan.

De studenten vonden grote verschillen tussen beide landen. Zo stonden Japanners meer open om voedsel te eten dat is verbouwd met behulp van menselijke mest, maar waren ze terughoudend als het gaat om het gebruik ervan in openbare parken. Voor de Engelsen gold precies het tegenovergestelde: zij hadden meer zorgen over de gezondheidsrisico's in verband met de aanwezigheid van sporen van medicijnen, drugs of andere schadelijke stoffen.

De hoop is dat het onderzoek ook nog eens in Nederland uitgevoerd kan worden. Bij mensen in Noord-Holland werden wel al interviews afgenomen. Daaruit bleek dat mensen over het algemeen erg positief tegenover het gebruik van menselijke mest stonden.

Foto index: ID 47231858 © Pablo Hidalgo | Dreamstime.com

Publicatiedatum: