Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Maersk stelt CO₂-arme reefer met drie koelmiddelen voor

Maersk Container Industry (MCI) introduceert de Star Cool 1.1, een ontwikkeling in reefertechnologie om duurzame wereldwijde koudeketens mogelijk te maken. De koelcontainer voldoet aan hedendaagse eisen met geavanceerde functies die de impact op het milieu minimaliseren.

"Na afronding van een uitgebreid R&D- en testprogramma zijn we verheugd onze klanten de eerste reeferoplossing te kunnen bieden die geschikt is voor drie koelmiddelen en tegelijkertijd werkt met de hoogste energie-efficiëntie op de markt. Daarmee boeken we een aanzienlijke vooruitgang in het verminderen van de milieu-impact van koelcontainers", aldus Søren Leth Johannsen, CEO bij MCI.

"De Star Cool 1.1 bevat het veelgebruikte klimaatvriendelijke koelmiddel R1234yf, met een ultralaag aardopwarmingsvermogen (GWP). Dit initiatief is een primeur in de sector, waardoor de Star Cool 1.1 de beste oplossing is om de uitstoot van broeikasgassen door koelmiddelen effectief te verminderen zonder de energie-efficiëntie in gevaar te brengen. Er wordt 8% minder energie verbruikt dan bij vorige modellen dankzij verbeteringen in de compressortechnologie en optimalisatie van het ontwerp. De geavanceerde compressortechnologie in de Star Cool 1.1 is gebaseerd op de bewezen principes en kwaliteitscriteria van zijn voorgangers, waardoor de temperatuur sneller kan worden geregeld en de lading beter wordt verzorgd."

"De Star Cool 1.1 is een belangrijke innovatie in ons streven om de scheepvaartsector koolstofvrij te maken", vult Paul Clarke, hoofd Reefer Technology and Innovation bij Maersk Liner Business, aan. "Het vermogen om efficiënt te werken met meerdere koelmiddelopties getuigt van de flexibiliteit van deze oplossing, maar ook van onze bereidheid om te voldoen aan zowel de huidige als toekomstige veiligheids- en milieunormen."

De ingebouwde energiemeter registreert het energieverbruik en stuurt deze gegevens draadloos door via de Sekstant-oplossing. Dit geïntegreerde systeem houdt niet alleen energiebesparingen bij, maar zet deze informatie ook om in gegevens over de CO₂-voetafdruk voor specifieke reizen of perioden, zodat operators inzicht krijgen in hun impact op het milieu.

Dankzij het aanpassingsvermogen blijft Star Cool 1.1 veelzijdig inzetbaar met het oog op de veranderende wereldwijde regelgeving voor koelmiddelen en milieunormen, waardoor zowel duurzaamheid als operationele efficiëntie voor de toekomst worden gegarandeerd. Net als in de natuur wint de best aangepaste.

Voor meer informatie:
Povl D. Rasmussen
Maersk
[email protected]
www.maersk.com

Publicatiedatum: