Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Historische film op tv over bloemencorso

Deze maand komt de historische film van Stichting Oud Aalsmeer over het bloemencorso van 1991 op tv met als thema "Bloemen kleuren je dag". De film is een weergave van het 44ste corso en wordt gepresenteerd door Dick Passchier.

Zaterdag 7 september gaat Jan van Veen in zijn programma 'Weekend Magazine' tussen 12.00 en 13.00 uur hierover in gesprek met een medewerker van Oud Aalsmeer.

De film wordt op TV Aalsmeer twee keer uitgezonden. Op vrijdag 13 september om 11.00 uur en een dag later, zaterdag 14 september, is de film nogmaals te zien vanaf 13.00 uur.

De eerste beelden zijn van de opbouwnacht in de VBA waarna men snel overgaat naar het defilé op de Dam in Amsterdam. De stoet is in Amsterdam langs de route bekeken door zo'n miljoen mensen. We zien 20 praalwagens, afgewisseld met versierde personenwagens en muziekkorpsen. De praalwagens zijn ontworpen door Koos Zuidgeest en rijden in groepen van 3 wagens die ieder een deelthema uitbeelden. Tijdens de uitzending van het defilé worden filmfragmenten getoond die eerder opgenomen zijn in de opbouwnacht in de VBA. Diverse aspecten van het corso worden hier toegelicht. Uiteraard zien we veel Aalsmeerders die actief waren tijdens dit corso.

De film is beschikbaar gesteld door Henk de Groot. Dick P. van der Zwaard heeft de film opgenomen in het filmarchief van Stichting Historisch Aalsmeer. Totale duur is ca. 40 minuten.

Bron: Radio Aalsmeer

Publicatiedatum: