Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Ron van der Knaap draagt stokje over

Per 1 januari 2025 doet Ron van der Knaap, oprichter en CEO van Van der Knaap Groep, een stap terug. Hij draagt het stokje over aan Jelte Veenstra, die hiermee verantwoordelijk wordt voor het dagelijks bestuur van de organisatie. Ron is als oprichter ruim veertig jaar betrokken bij de organisatie die de professionele tuinbouw voorziet van hoogwaardige groei- en bewortelingsmedia.

Een stapje terug
Aan de beslissing om een stap terug te doen, ging een periode vooraf waarin het bestuur van de organisatie zich richtte op verdere professionalisering en het neerzetten van een toekomstbestendige structuur voor Van der Knaap Groep. Hierin speelde verjonging van bestuur en directie een belangrijke rol.

Bij het zoeken naar een opvolger ging Ron niet over één nacht ijs: "Ik vind het belangrijk dat mijn opvolger veel kennis heeft van de organisatie en van de markt waarin wij actief zijn. Iemand met brede interesse en veel ervaring in een internationale productieomgeving. In Jelte hebben we zo iemand gevonden en ik heb er alle vertrouwen in dat hij Van der Knaap Groep naar een nog hoger niveau kan brengen."

Ron blijft als aandeelhouder nauw betrokken bij de ontwikkelingen binnen Van der Knaap Groep. Hij zal de rol van ambassadeur gaan vervullen, met een focus op innovatie en klantcontact. Hierdoor blijven zijn brede kennis en ervaring voor de organisatie beschikbaar.

Jelte Veenstra
Nieuwe CEO Jelte Veenstra is geen onbekende bij Van der Knaap Groep. Ruim twintig jaar geleden kwam hij in dienst bij het bedrijf. Jelte heeft diverse rollen binnen het bedrijf bekleed en is sinds 2016 groepsbreed als directeur verantwoordelijk voor de supply chain van kokossubstraat. In deze functie heeft hij ruime internationale ervaring opgedaan.

"De uitdaging om het bedrijf te leiden in een zich snel ontwikkelende markt, innovaties te stimuleren en nieuwe markten aan te boren, maakt dat ik deze kans met beide handen aanpak. Het is fantastisch om sturing te mogen geven aan een organisatie die een grote bijdrage levert aan een sector die verantwoordelijk is voor belangrijke onderwerpen zoals duurzame voedselproductie", aldus Jelte.

Toekomst van de organisatie
"Onze organisatie heeft voor de komende jaren een duidelijke groeiambitie", vertellen Ron en Jelte. Hierbij ligt een belangrijke focus op achterwaartse ketenintegratie om zo de leverzekerheid en hoge kwaliteit van de producten te waarborgen. Daarnaast is innovatie een van de pijlers van het bedrijf. Dit leidde recent tot innovaties als het organic water system (OWS) en circulaire grond- en meststoffen. Jelte: "Verder vinden we het belangrijk om onze klanten, maar ook ons personeel en andere stakeholders continuïteit te bieden. We willen de mooie aspecten van een familiebedrijf behouden, maar willen ook groeien en steeds verder professionaliseren om klaar te zijn voor de toekomst!"

Voor meer informatie:
Van der Knaap Group of Companies
Tel: +31 174 296606
www.vanderknaap.info
[email protected]

Publicatiedatum: