Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
maar nog wel ondergemiddeld

Vertrouwen glastuinders klein beetje hoger

Het vertrouwen van Nederlandse glastuinbouwondernemers is in het tweede kwartaal van 2024 gestegen met 1,5 punten tot ruim 8 punten. De vertrouwensindex van de glastuinbouw lijkt qua veranderingen wat af te vlakken, wanneer de jaren 2022 en 2023 worden bekeken. De beperkte positieve correctie zorgt er nog niet voor dat het vertrouwen op gelijke hoogte komt met het langlopende gemiddelde voor deze sector van 13 punten. Met deze index zitten ondernemers qua vertrouwen in de middenmoot ten opzichte van andere sectoren.

Stemming
De stemmingsindex, die de huidige stemming op het bedrijf weerspiegelt, steeg beperkt met ruim 1 punt tot 26 punten. Al een jaar lang schommelt deze index rond de 25 tot 30 punten. Vergeleken met andere sectoren ligt de index ergens in de middenmoot. Met deze stijging ligt de index wel vijf punten boven het langlopende gemiddelde van deze sector.

Verduurzamingsslag
Ook de verwachting voor de middellange termijn nam, weliswaar beperkt, toe (+2 punten). De index steeg naar bijna -7 punten. De sector heeft een grote verduurzamingsslag te maken. Niet iedereen is hier vermoedelijk gerust op of dat dit gaat lukken. Inmiddels is de index sinds de zomer van 2021 niet meer positief geweest en ligt die onder het langlopende gemiddelde van 6 punten.

Bron: Agrimatie

Publicatiedatum: