Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Fotoverslag opening PROOF

Tholen - Als we donderdagmiddag rond een uur of vier de kas van PROOF aan de Gantellaan 8 in Honselersdijk binnenstappen, menen we het betonpad nog te kunnen herkennen van toen er Lisianthus werd geteeld. Bij de start van de renovatie liepen we daar nog overheen, vorig jaar november.

Pim van Adrichem van HortiTech lacht. Hij wijst naar een plek midden in de ontvangsthal/kantine. "Kijk, daar liep het betonpad." Toch echt ergens anders dus. Het laat zien hoe grondig de kas verbouwd is. "Eigenlijk alleen het glas zit nog op de kas."


Peet en Leo van Adrichem verrichten de openingshandeling

In de korte praatjes van achtereenvolgens Peet van Adrichem van HortiTech, Paul van Dijck van Harmoniz Nederland, Luke van Adrichem van Metazet en Perry van Adrichem van HortiTech komt dat bouwproces ook voorbij. Half februari al werd het eerste vak tomaten gepoot.


Leander Kolen, Dirk Prins en Marcel Beekenkamp van Priva met Ary de Jong van HortiTech. Ary test Priva-innovaties zoals Priva One in de kas van PROOF.

"Op een gegeven moment reden er tien bouwplatformen rond, door al die kleine afdelingen", blikt Peet terug. Alles ging goed. Hij geeft de complimenten aan alle bouwpartners. Op zijn beurt krijgt Peet later een bedankje van Perry, 'voor vaders', wiens kennis en kunde van groot belang blijken bij het ambitieuze project.


Paul van Dijck van Harmoniz in de demoruimte voor de tomaten van het veredelingsbedrijf. Opvallend detail: de spanten tegen het plafond.

"Peet kwam met veel goede ideeën", horen we later ook van Paul van Dijck tijdens de rondleiding. Hij wijst naar het plafond in de demoruimte van Harmoniz Nederland. De spanten die je daar ziet, die waren over nadat een deel van de spanten de kas onverhoopt vervangen moest worden. In de demoruimte hebben de overgebleven spanten het interieur een extra tuinbouwtintje gegeven.


Luke van Adrichem van Metazet geeft uitleg over innovatie MetaFIT aan de op rechts aandachtig meeluisterende Martin van Tol (LetsGrow.com), Martin van Zeijl (Bom Group) en Tom Zwinkels (Growers United/Bryte).

De opening was een mooie gelegenheid om een rondje door de kas te lopen. Na de opening van PROOF, een initiatief van HortiTech, Metazet en Harmoniz, is het niet de bedoeling dat er mensen af en aan blijven lopen. De 'innovatiebroedplaats' is op uitnodiging te bezoeken. Op die manier kunnen bedrijven innovaties in alle rust testen en de toekomst een stap verder brengen.

Bekijk hier het fotoverslag van de opening.

Voor meer informatie:
Pim van Adrichem
HortiTech
[email protected]
www.horti-tech.com

Luke van Adrichem
Metazet

[email protected]
www.metazetformflex.nl

Paul van Dijck
Harmoniz
[email protected]
www.harmonizseed.com