Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Bower & Branch

"Wij zijn een sector van plantenexperts, niet van e-commerce-experts"

"De toekomst is online, zelfs voor onze sector, en we moeten beschermen dat echte experts en ervaring toegankelijk zijn voor de nieuwe consument," zegt Don Eaton, CEO van Bower & Branch. Bower & Branch is een e-commerce platform gespecialiseerd in de verkoop van bomen en planten van telers direct aan de consument. Onlangs heeft het bedrijf Tilly overgenomen, een virtuele tuinontwerpservice die op maat gemaakte ontwerpplannen maakt voor huiseigenaren en hoveniers. In dit artikel geeft hij inzicht in de toekomstvisie van Bower & Branch en hoe de fusie met Tilly in dit plaatje past.


3D render van een Tilly ontwerp in Georgia

Naar een sector van planten- en e-commerce-experts
In 2017 richtte de familie Eaton Bower & Branch op vanuit hun teeltbedrijf van ruim 70 hectare in Leesport, Pennsylvania. Tijdens de recessie van 2008 bekeken ze de sector wat uitgebreider en ontdekten dat online winkelen in opkomst was. Op dat moment was dat nog een onbekend iets in de groene sector, en volgens Bower & Branch is het dat nog steeds.

Bij Bower & Branch vinden ze dat er veel kansen liggen op het gebied van online winkelen. Bovendien vinden ze dat telers en retailers meer expertise op dit gebied moeten ontwikkelen om goed voorbereid te zijn op de toekomst. "Onze sector is een sector van plantenexperts, niet van e-commerce experts. Telers zijn al generaties lang leiders voor onze sector en dit mag nooit veranderen. Toch moeten we intelligente en praktische e-commerce en digitale marketing toevoegen aan al die jaren hard werken om relevant, toegankelijk en online vindbaar te blijven."


Leveringen van Bower & Branch

Om dit te bereiken besloot Bower & Branch zich meer te richten op diensten. "tuinontwerp en het inrichten van een tuin zijn cruciale diensten voor onze klanten. 'Tijd' is de nieuwe prijs, het toevoegen van diensten verlaagt die prijs voor de consument. Dit is duidelijk zichtbaar in de hele consumentenwereld. Vooral bij ontwerpklanten, die naar verwachting afnemers zullen worden van services en planten zullen bestellen met een veel hogere gemiddelde orderwaarde dan ons huidige klantenbestand."

Volgens het bedrijf was Bower & Branch tot de fusie met Tilly zeer beperkt in hun mogelijkheden om deskundig design aan te bieden wanneer hun klanten daarom vroegen. Daarom ging Bower & Branch in het voorjaar van 2023 op zoek naar een strategische online designplatform. Deze zoektocht eindigde in de overname van Tilly. "Met de overname van Tilly Design, zullen we nu groeien en de consumentendiensten uitbreiden met tuinontwerp, het verwijderen van bomen en tuinonderhoud naast onze ontwerp- en installatieservices. Ons Pro Network van bestaande distributie, het planten van bomen en leveringsdiensten zal na jaren van testen ook worden uitgebreid."


Een Tilly tuinplattegrond dat klanten ontvangen om hun tuinontwerpplannen te kunnen beoordelen

Uitbreidingsplannen, partnerschappen en vrouwelijk leiderschap
Het team van Bower & Branch gelooft dat er een aantal grote kansen in het verschiet liggen voor hun bedrijfsmodel. Uitbreiding overzee wordt niet uitgesloten. "We zijn benaderd met interesse om het model overzee te herhalen. We zijn van plan om onze uitbreiding binnen de lagere 48 staten te voltooien en zullen dan waarschijnlijk beginnen met het zoeken naar partners in Canada voordat we op zoek gaan naar aanvullende mogelijkheden. Maar één ding weten we zeker: er zijn zoveel mogelijkheden om ons heen dankzij het model."

Ze zijn ervan overtuigd dat anderen in de sector er ook van kunnen profiteren. "We zijn op zoek naar telers in alle markten, telers van alle groottes die zich goed willen inzetten voor e-commerce, met verbeterde marges voor telers. Dit is echt nodig voor de komende jaren om zeer serieuze uitdagingen in het ontwikkelen van betrouwbare arbeidskrachten en klanten te overwinnen. Daarnaast zijn we op zoek naar partners in alle productsectoren - plantenverzorgingsproducten, tuinarchitectuur, aarde en grondproducten, plantenpotten, buitenmeubilair, enz. De eerste order is leuk, de hoeveelheid komt alleen met succes. Eén order, één klant per keer."

Daarnaast verwacht hij dat nieuwe vormen van leiderschap nieuwe zakelijke kansen zullen brengen. "De toekomst van onze online sector vraagt niet alleen om een intelligente e-commerce, maar ook om een nieuwe vorm van leiderschap. We zijn enthousiast over de jongere generatie die de leiding neemt in een snel veranderende sector die hongerig is naar nieuw leiderschap om de toekomst te helpen vormen. In het vrouwelijke leiderschap dat we bij Bower & Branch hebben, zien we vaardigheden die een groot potentieel hebben als het gaat om empathie, inspiratie en creativiteit. Dit kan echt helpen om de groene sector vooruit te helpen."

Voor meer informatie:
Bower & Branch
bowerandbranch.nl

Publicatiedatum: