Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Theo de Mooij, Hoven & de Mooij

"Voor mooie witte trosrozen wordt een hoop geld gegeven"

Tholen - Met een rustige en zonnige zomer achter de rug, is het altijd de vraag hoe de markt er voor staat. Het weer verandert, temperaturen worden wat lager maar op de veiling lijkt het juist qua drukte toe te nemen, zo vertelt Theo de Mooij van Hoven & de Mooij.

"Qua bezetting zitten we nog een beetje in de vakantietijd, maar eigenlijk zijn we hartstikke druk," vertelt hij. "Alle markten zijn weer open en de meeste bloemenwinkels ook. We komen uit een lastige periode door de vele regenval in het voorjaar, wat invloed had op de aanvoer en afzet van buitengoed. Ook door het mindere voorjaar in Kenia was het lastig wat er binnen kwam, maar gelukkig gaat dat beter. Er was enige tijd sprake van productie schaarste in Ecuador, maar ook dat is zo goed als opgelost. De aanvoer verandert wel dagelijks, maar er zijn tot nu toe nog geen bloemen die helemaal niet beschikbaar zijn geweest. De prijzen gemiddeld zijn, maar ze fluctueren wel gedurende de week. Gisteren waren de prijzen goed. Vooral de bloemen waar er niet zo veel goede van zijn worden goed betaald, bijvoorbeeld voor mooie witte trosrozen wordt een hoop geld gegeven. Vaak omdat dit voor een bruiloft is."

"Er zijn op de veiling natuurlijk best wat ontwikkelingen gaande met Multi Transactie Veilen wat ze nu in het grote blok hebben toegepast, dat lijkt goed te gaan. Aan het einde van de zomer willen ze alle bloemen en planten overzetten op Centraal Veilen en ook orderpicken op de veiling in Aalsmeer staat op de planning ergens in de komende maanden. Dit zijn allemaal ontwikkeling waar we aan de vooravond van staan, maar er kan natuurlijk altijd nog het een en ander veranderen. Voor de inkopers houdt het wel in dat we een andere dynamiek krijgen qua veilen en met het inkopen van de verschillende productgroepen. Dat verschuift en wordt anders en dat zal nog wel doorgaan," zegt Theo. "De markt verandert en tijden veranderen."

Voor meer informatie:
Hoven & de Mooij
[email protected]
www.hovenendemooij.nl