Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Kolster BV

"Belangstelling voor noviteiten van Magical Garden Plants is overweldigend"

2024 is een enerverend jaar voor Kolster. De Boskoopse veredelaar viert niet alleen haar 80-jarig bestaan, maar timmert ook verder aan de weg met Magical-producten. Daaronder vallen niet alleen snijheesters en –bloemen en de Magical Hydrangea-lijn, maar ook Magical Garden Plants: een lijn met 92 soorten tuinheesters en vaste planten.

Dit jaar bracht Magical Garden Plants een aantal noviteiten op de markt: de Salvia Magical River Serie werd uitgebreid tot zestien kleuren en er werden vier Diervilla Magical soorten geïntroduceerd. Ook met Nepeta Magical Mr. Blue Sky werd aan de weg getimmerd. Het team van Magical Garden Plants bracht deze producten op meerdere beurzen en keuringen onder de aandacht. Wouter den Hollander, directielid van Kolster: "Door de grote belangstelling bij kwekers, verwachten we in 2025 veel vraag naar deze producten. Reserveer ze dus tijdig, dan vis je niet achter het net."


Marco ten Hoope en de Salvia Magical River serie

Wat maakt de drie nieuwe series nu anders? We vragen het aan de veredelaar van Kolster, Marco ten Hoope.

Salvia Magical River Serie
Ten Hoope: "De kracht van de Salvia Magical River Serie zit in z'n winterhardheid en herstelvermogen. De bloeitijd is zeer lang, van juni tot de eerste vorst. Na een periode met extreem weer, wat we steeds vaker meemaken, groeit en bloeit deze Salvia serie weer krachtig door." Ten Hoope schetst nog een ander voordeel voor kwekers: "Deze Salvia serie heeft een zeer korte teeltperiode. In slechts 10 weken groeit de stek uit tot bloeibare plant. Eenmaal in de tuin groeit de Salvia uit tot een forse plant."

De zestien cultivars zijn te herkennen aan hun naam: Ze zijn allemaal vernoemd naar een rivier, zoals Salvia Magical Donau of Yukon. Deze twee cultivars werden overigens tijdens Plantarium|GROEN-Direkt bekroond met een bronzen medaille.


Diervilla Magical Serie

Diervilla Magical Serie
En wat maakt de Diervilla serie bijzonder volgens Ten Hoope? "We hebben vier verschillende cultivars, met ieder z'n eigen kleurschakeringen. Deze winterharde heester, die zo'n 75 cm hoog wordt, heeft bloemen die mooi afsteken bij het blad, met name bij de twee donkerbladige cultivars, Magical Dark Delight en de bijna zwarte Magical Starry Night. Ook zie ik altijd veel bijen op onze Diervilla's, en dat is een belangrijk aspect voor ons én de consument. Wat ik ook mooi vind, zijn de zaaddozen. Die geven na de bloei nog een extra sierwaarde aan de plant."

Ook deze serie kende afgelopen augustus prijswinnaars bij de noviteitenkeuringen op Plantarium|GROEN-Direkt. Zowel Diervilla Magical Dark Delight als Green Dragon wonnen brons.


Nepeta Magical Mr. Blue Sky

Nepeta Magical Mr. Blue Sky
Tot slot Nepeta Magical Mr. Blue Sky, vernoemd naar de jaren '70 hit van Electric Light Orchestra vanwege de hemelsblauwe kleur van de bloemen. Ten Hoope vertelt: "Ook deze tuinplant is een magneet voor insecten. Hij heeft een ongekend lange bloeiperiode van begin mei tot september. De plant is sterk en windvast, met een breed opgaande groei tot 120 centimeter. De plant maakt tuinieren makkelijk, omdat het dichte blad onkruidgroei voorkomt. Wat ik verder leuk vind, is zijn de donkerpaarse kelkjes die na de uitbloei sierwaarde blijven geven aan de plant."

Ook Nepeta Magical Mr. Blue Sky viel in de prijzen, tijdens de Summer Days in Boskoop.

"Voor alle genoemde planten geldt dat ze fantastisch staan in borders, maar ook prima in een pot op het terras kunnen. Daarnaast zijn deze robuuste planten heel geschikt voor openbaar groen," vindt Ten Hoope.


Brenda Sleeuwenhoek

Sleeuwenhoek blij verrast
Ook Brenda Sleeuwenhoek is blij verrast over de aandacht voor de noviteiten: "Nadat ik in januari gestart ben als Marketing Manager bij Kolster, is het mooi om te zien dat de Marketing activiteiten hun vruchten afwerpen. Wij doen dit niet alleen, maar willen echt samen met onze klanten de producten promoten. Wij ondersteunen hen bijvoorbeeld met professioneel beeldmateriaal, plantenlabels en pakkende beschrijvingen van onze Magical Garden Plants cultivars. Alles om het onze relaties zo makkelijk mogelijk te maken. Tegelijkertijd krijgen wij ook goede feedback van kwekers. We hebben dit jaar tijdens de FlowerTrials en meerdere Magical-dagen honderden kwekers op onze kwekerij ontvangen. Dan hoor je uit eerste hand wat zij belangrijk vinden. En daar bouwen we graag weer op verder, zowel qua veredeling als qua marketing."

Voor meer informatie:
Brenda Sleeuwenhoek, Marketing Manager
Magical Garden Plants by Kolster BV
Tel: +31-(0)172-217 090
[email protected]
www.magicalgardenplants.com