Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuwe onbalansfeature voor lagere energiekosten

Batterijproducent Kiwatt en energieleverancier Edmij zijn gaan samenwerken. De klanten van de energieleverancier met een Kiwatt-batterij kunnen vanaf nu mee handelen op de TenneT onbalansmarkt met een nieuwe betaalde feature. "De nieuwe feature stelt bedrijven in staat om onbalanskosten te vermijden en extra inkomsten te genereren door strategisch gebruik van hun batterijen", aldus Jeffrey Bartels van Edmij.

Eerder werden batterijen vooral ingezet voor energie-opslag, met de nieuwe onbalansfeature krijgen bedrijven nu extra mogelijkheden om in te spelen op prijsschommelingen. Bedrijven kunnen hiermee hun energiekosten verlagen en bovendien extra inkomsten genereren door slim in te spelen op prijsfluctuaties via laden en ontladen. "De batterijen bieden nu meer mogelijkheden dan alleen energieopslag. Zo kan bijvoorbeeld een veehouderij met veel zonnepanelen op de schuur hun opgewekte energie bewaren en verkopen op een moment dat energie duur is, als zij de energie zelf niet nodig hebben op dat moment", legt Bartels uit.

Nieuwe feature helpt bedrijven te verduurzamen
Met de nieuwe onbalansfeature kunnen bedrijven die aangesloten zijn bij Edmij met hun Kiwatt-batterijen helpen om het elektriciteitsnet in balans te houden. Door het opladen en ontladen van de batterijen af te stemmen op afwijkingen tussen voorspeld en werkelijk verbruik, kunnen bedrijven onbalanskosten vermijden en extra inkomsten genereren. Naast de voordelen voor het milieu biedt de onbalansfeature bedrijven een interessante mogelijkheid om extra inkomsten te genereren door actief in te spelen op het balanceren van vraag en aanbod in het elektriciteitsnet. Omdat Edmij onbalansvolumes per klant vaststelt én afrekent, profiteren klanten van Kiwatt in de eerste plaats zélf van de nieuwe feature van Kiwatt.

Toekomstplannen
Kiwatt en Edmij blijven werken aan verdere optimalisatie van hun energieoplossingen, met plannen om deze functionaliteit in de toekomst verder uit te breiden en te verfijnen. Hierdoor kunnen bedrijven nog flexibeler inspelen op de dynamische energiemarkt.

Voor meer informatie:
Kiwatt
https://www.kiwatt.nl/


Edmij
https://edmij.nl/

Publicatiedatum: