Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Ondanks achterblijven goederentransport sinds Brexit

Bloemen en planten nog steeds tweede grootste productgroep in export naar VK

De Nederlandse export van goederen naar het Verenigd Koninkrijk is sinds de Brexit achtergebleven. Dit komt vooral doordat de wederuitvoer en quasi-doorvoer van goederen sterk afnam. De export van goederen van Nederlandse makelij naar het Verenigd Koninkrijk (VK) steeg, maar de stijging was een stuk minder groot dan de stijging naar alle landen. Dat meldt het CBS in de vandaag verschenen publicatie Nederland Handelsland 2024.

De export van bloemen stijgt
Nederland exporteert, naast geraffineerde aardolieproducten, vooral bloemen en planten naar het Verenigd Koninkrijk. Deze exportcategorie vertegenwoordigt een belangrijke bijdrage aan de exportwaarde. Bloemen en planten behoren al jarenlang tot de tweede grootste productgroep die naar het VK worden geƫxporteerd. Hoewel de export van geraffineerde aardolieproducten tussen 2015 en 2023 flink toenam, voornamelijk door stijgende prijzen, blijven bloemen en planten, samen met groenten en wortels, belangrijke exportproducten van Nederlandse makelij.

Bron: CBS

Publicatiedatum: