Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Viviana Alexandra Guanulema Marin, Agrinag

"De systemen laten zien dat een enkele innovatie kan leiden tot verbeteringen in meerdere gebieden"

Agrinag is gevestigd in het hart van de Ecuadoraanse Andes, en kweekt rozen voor de export naar verschillende continenten. Onlangs hebben ze een nieuw proces geïmplementeerd voor het hydrateren van de rozen. Het proces is ontwikkeld door het bedrijf Isii-Nitzan, een Zwitsers bedrijf dat gespecialiseerd is in industriële automatisering, irrigatiesystemen en waterbehandeling. "Dit geavanceerde proces onderscheidt zich door zijn precisie, consistentie, efficiëntie en duurzaamheid", zegt Viviana van Agrinag. In dit artikel gaat ze dieper in op het systeem.

Moderne systemen
Agrinag besloot de hydratatie- en desinfectieprocessen voor bloemen te upgraden door over te stappen op een efficiënter geautomatiseerd systeem. Het hoofddoel van deze overstap was het verbeteren van de chemische en fysische samenstelling van het water dat gebruikt wordt in de post-harvest processen zodat een hoogwaardiger product geleverd kan worden.

"Hoewel het vorige proces voldeed aan de kwaliteits- en controlestandaarden, sloot het niet langer aan bij de huidige technologische vooruitgang in de markt. Gezien onze behoefte voor moderne, geavanceerde systemen, besloten we samen te werken met ISII - Nitzan."

Hydratatie is bijvoorbeeld noodzakelijk voor het behoud van de kwaliteit van de zomer- en najaarscollectie van het bedrijf. "Een goede hydratatie zorgt ervoor dat elke stengel zijn levendige kleur, structuur en vitaliteit behoudt. Door de hydratatie te optimaliseren, garanderen we dat onze rozen in perfecte staat aankomen, wat hun kwaliteit en waarde voor onze klanten verhoogt."

Het hydratatieproces
Om dit doel te bereiken, heeft het bedrijf geïnvesteerd in omgekeerde osmose technologie. Viviana legt uit waarom deze technologie het hydratatieproces heeft verbeterd. "Water is van fundamenteel belang in het hydratatieproces van rozen, maar de fysieke en chemische samenstelling van water kan behoorlijk variëren. Daarom hebben we een waterbehandelingssysteem met omgekeerde osmose technologie geïnstalleerd.

Deze methode zorgt ervoor dat het water voor 95% wordt ontsmet en gedemineraliseerd, waardoor microbiologische en fysisch-chemische inconsistenties worden voorkomen. Als gevolg hiervan fungeert het behandelde water als transportmedium én als hoogwaardige grondstof die het hele jaar door zorgt voor een uniforme en effectieve hydratatie."



De hydratieoplossing moet ook worden gedesinfecteerd. In plaats van commerciële chemische producten te gebruiken, koos Agrinag voor de installatie van een hypoclorigzuur generator, commercieel bekend als NEUTHOX. Volgens Viviana is deze biocide gecertificeerd voor biologisch gebruik door de Food and Drug Administration (FDA) en de European Chemicals Agency (ECHA).

Ze vertelt hoe Agrinag profiteert van het systeem: "De continue en constante productie van deze biocide zorgt voor een ononderbroken aanvoer van de hydratatieoplossing waardoor er geen plastic nodig is en het vermindert de CO₂-productie die gepaard gaat met het transport en de opslag van chemische producten. Bovendien verbetert deze aanpak de procesveiligheid en - efficiëntie doordat direct contact met gevaarlijke chemicaliën wordt voorkomen."

Daarnaast heeft het bedrijf een geautomatiseerd systeem geïnstalleerd dat de biocide toevoegt aan de hydratatieoplossing. "Dit systeem zorgt voor een nauwkeurige dosering van de biocide en een optimale regeling van de pH en de ORP," aldus Viviana.

24/7 beschikbaar en realtime-informatie
Bovendien heeft Agrinag gewerkt aan systemen die de beschikbaarheid van de hydratatieoplossing en de traceerbaarheid van het hydratatieproces verbeteren. Viviana benadrukt dat een hydratatieoplossing altijd beschikbaar moet zijn om kwaliteitsverlies en de noodzaak om grote volumes op te slaan die opnieuw besmet kunnen raken, te voorkomen. Deze behoefte leidde tot de creatie van een geïntegreerd distributiesysteem dat is ontworpen om constant beschikbaar te zijn.

"Dit systeem zorgt ervoor dat de oplossing toegankelijk is via geautomatiseerde dispensers op strategische punten in het teeltbedrijf. Dankzij deze aanpak kunnen we de productiviteit maximaliseren en ervoor zorgen dat de rozen altijd perfect gehydrateerd en klaar voor export zijn," voegt Viviana toe.

Agrinag maakt ook gebruik van een online controle- en bewakingssysteem dat gegevens registreert en opslaat, waardoor het hydratatieproces kan worden gevolgd en gecontroleerd met realtime-informatie, zelfs op afstand.

Meerdere innovaties
Viviana geeft aan dat het nieuwe hydratatiesysteem niet alleen heeft geleid tot een verbeterd productieproces, maar ook tot de ontwikkeling van diverse aanvullende systemen. Bijvoorbeeld een systeem dat drinkwater produceert voor het personeel, en een uitgiftepunt voor ultra- gedemineraliseerd water voor het verven van bloemen. Net zoals een systeem dat de biosecurity en hygiëne op het teeltbedrijf te verbeteren. Tot slot hebben ze een systeem ontwikkeld dat permanent zacht en schoon water levert.

Viviana: "Van het verbeteren van de arbeidsomstandigheden en voedselveiligheid tot het optimaliseren van processen zoals het verven van bloemen, en fytosanitaire controle. Dankzij deze innovaties hebben we nog meer baat van de investering. Het helpt ons om nog meer in te zetten op duurzaamheid en werknemerswelzijn. De systemen laten zien dat een enkele innovatie kan leiden tot verbeteringen in meerdere gebieden."

Voor meer informatie:
Agrinag S.A.S.
www.agrinag.com

Publicatiedatum: