Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Twee nieuwe rassen in de spotlight tijdens de Benchmark tuin Hortensia 2024

In de jaarlijkse Benchmark Hortensia 2024 werden de nieuwste rassen op de markt beoordeeld op hun prestaties op het gebied van houdbaarheid en sierwaarde. Twee rassen sprongen er het meest bovenuit door hun lange houdbare kwaliteit en ontvingen de hoogste erkenning van de consumentenjury.

HI Breeding's nieuwste ras Hi Island behaalt goud
Hi Breeding lanceerde in 2024 hun meest veelbelovende ras tot nu toe: Hi Island. Dit ras haalde tijdens de benchmark de hoogste waardering in combinatie met een lange houdbaarheid. De volledige partij kwam snel en gelijkmatig op volledige kleur, waarna het aanzicht voor een lange tijd constant bleef. Daarnaast had de plant van nature een sterke vorm en werd de gebalanceerde bloemblad verhouding zeer gewaardeerd. Consumenten die dus snel een constante sierwaarde wilde zien, en verhouding blad belangrijk vonden vielen unaniem voor dit ras. Bovendien was Hi Island dit jaar ook als kamerplant getest, waar deze vooral ook bewonderd werd door zijn oudroze kleur en sterke vorm.

Hi Breeding bestaat uit de nauwe samenwerking tussen The Mastergrowers en Sjaak van Schie B.V. die als motto dragen "door en voor kwekers". Hi Breeding werkt sinds 2006 eraan om de beste cultivars op de markt te brengen en bestaande standaarden te overtreffen. Zo wordt er gefocust op een natuurlijk stevige, makkelijk te telen en houdbare plant. Door een internationale samenwerking streven ze ernaar om de kwaliteit wereldwijd te verbeteren voor ieder segment.

Frank van der Meer (The Mastergrowers), Evelyn Beckers (Royal FloraHolland), Mike van Schie (Sjaak van Schie B.V.)

Magical Greenfire: een zilveren betovering
Zilver werd dit jaar uitgereikt aan de Magical Greenfire ingezonden door De Jong Plant uit de veredeling van HOKO Breeding. Consumenten die aangaven dat ze van een natuurlijke look zijn vielen voor de geleidelijke ontwikkeling van groen- rode bloemen tot volledig rood op lange termijn. Dit ras kenmerkte zich verder door een overvloed aan bloemen waar over tijd nog doorgekleurde bloemschermen bij kwamen.

Magical Greenfire is een mooi voorbeeld van de rassen die De Jong Plant aanbiedt in hun assortiment van lang houdbaar planten, maar vooral ook efficiƫnt op een duurzame manier. Zo behoudt Magical Greenfire op natuurlijke wijze zijn sterke compacte vorm met de overvloed aan bloemschermen met een maandenlange bloeigarantie. Deze houdbaarheid en vele ontwikkeling in kleur is het typische Magical kenmerk waar HOKO Breeding voor staat.


Groepsfoto De Jong Plant B.V., HOKO Breeding en Royal FloraHolland

Voor meer informatie:
Royal FloraHolland
https://www.royalfloraholland.com/

Publicatiedatum: