Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuwe hoes gemaakt uit 80% gerecycled materiaal

Royal Brinkman introduceert een nieuwe hoes die vervaardigd is vanuit 80% gerecycled materiaal. Dit voldoet ruimschoots aan de toekomstige EU-richtlijnen (EU's Packaging and Packaging Waste Directive) die een Recycled Content doel van 30% tegen 2030 oproepen. Bovendien wordt 40% van de energie die nodig is voor de productie van deze hoes opgewekt uit zonne-energie, waardoor de milieu-impact aanzienlijk wordt verminderd.

Gecertificeerde hoezen
De hoezenproducent van Royal Brinkman heeft de CO2-voetafdruk van de hoes onafhankelijk laten berekenen en beschikt over de TUV certificering van de hoes op gerecycled materiaal. Hierbij zijn alle aspecten meegenomen, van grondstoffen en productie tot transport en einde van de levensduur. De beoordeling richt zich vooral op de CO2-voetafdruk.

Footprint berekening
Telers en leveranciers kunnen nu ook gebruikmaken van de footprintberekeningsservice van Royal Brinkman om de milieu-impact van hun producten en productieketens inzichtelijk te maken. Deze stap helpt telers en leveranciers om hun onderneming verder te verbeteren en te verduurzamen. De footprintberekening was het startpunt voor de ontwikkeling van deze meer duurzame hoes.

Futures Choice
"Futures Choice is 'a way of thinking'. Bij alles wat wij bedenken en doen, bekijken we of er een duurzame oplossing is die wij kunnen benutten. Met het concept Futures Choice geven wij op een duurzame manier vorm en inhoud aan de toekomstige bedrijfsvoering, teelt en verpakkingsmaterialen in de professionele tuinbouw," aldus Mark van Antwerpen, Product Manager Crop Support bij Royal Brinkman.

Futures Choice, gelanceerd in 2021, bundelt alle duurzaamheidsinitiatieven van Royal Brinkman. Het initiatief richt zich op CO2-reductie, waterbeheer, energie-efficiƫntie en afvalmanagement. Royal Brinkman werkt nauw samen met klanten, leveranciers, kennisinstituten en afvalverwerkers om duurzame oplossingen te realiseren.

"Duurzaamheid is een continu proces waarin wij ons blijven ontwikkelen," voegt Mark van Antwerpen toe. "Het is een pad dat wij samen met onze partners bewandelen in het streven naar nieuwe oplossingen voor een betere toekomst. Wij geloven namelijk dat de glastuinbouwsector in staat is om invulling te geven aan de maatschappelijke wens en noodzaak tot verduurzaming en circulariteit."

Voor meer informatie:
Royal Brinkman
[email protected]
www.royalbrinkman.nl

Publicatiedatum: