Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Fotoverslag

"De hub in Naaldwijk is onmisbaar voor de Keniaanse kwekers"

Tholen - "Hier willen we zijn," vertelt Andrew Wambua van Mzurrie Flowers. Hij is een van de Keniaanse kwekers die vanuit Kenia bij de Meet & Greet Roos van Valstar Handling was. Wie de Flower Handling Services hal gisteren binnenkwam op de hub Naaldwijk, zag heel veel rozen. Keniaanse rozen, wel te verstaan. De reden voor het bezoek? Om duidelijk te maken dat Naaldwijk onmisbaar is voor de Keniaanse kwekers.


Bekijk hier meer foto's.

Sinds Royal FloraHolland is gestopt met FHS heeft Valstar Handling deze diensten overgenomen in de hal waar de Meet & Greet ook plaatsvond. Wilco Koek, van Salesmanagement Royal FloraHolland was één van de organisatoren van de Meet & Greet. Hij vertelt: "Bij inkopers heerst nog enigszins het sentiment dat uitdelen, met invoeren van orderpicken ongeveer een jaar geleden, lang duurt hier in Naaldwijk. Het ging in het begin ook wat stroever, maar intussen hebben we een flinke inhaalslag gemaakt en is het nodig dat Naaldwijk weer goed op de kaart staat. Niet alleen voor ons, maar ook voor Keniaanse kwekers is deze hub van belang."

Match en connect
Eén van de Keniaanse bezoekers beaamt dat ook. "Het is voor ons belangrijk om niet alleen op Aalsmeer te zitten, juist om ook daar de drukte te omzeilen. Voor ons is dit ook weer een goede kans om nieuwe klanten te ontmoeten, gesprekken aan te gaan en aandacht te krijgen voor onze rozen."


Bekijk hier meer foto's.

Arthur Zwinkels is International accountmanager Match & Connect. "Het aanbod moet bekend worden bij het kopend publiek. Ik vertegenwoordig een aantal internationale kopers, dus dit is een goed moment om kwekers te zien en te spreken en te kijken of er een match is met mijn kopers. Ik ben niet voor niets van match en connect," zegt hij lachend.

Rozen en pastei
Er vinden veel gesprekken plaats, er wordt kennisgemaakt en hier en daar hoor je wat geluiden over het moeilijke jaar voor de Keniaanse roos terwijl de vele soorten en kleuren rozen worden bekeken. Dit alles onder het genot van koffie, taart en geurende pastei, waar Peter Kemei van Flora Ola ook van geniet. Hij is blij om te zien dat hun rozen hier in Naaldwijk zijn. Hij wijst trots naar de banner achter hun tafel: "Kijk, hier ligt onze kwekerij in de Rift Valley, nabij Nakuru."

Positieve boost
Uiteraard is een Meet & Greet niet compleet zonder het aansnijden van taarten, maar daar aan voorafgaand klinken nog een aantal woorden van dank van Geert Valstar voor de mogelijkheid die de veiling heeft geboden en voor de komst van, en samenwerking met de Keniaanse kwekers.


Peter Kemei van Flora Ola Ltd, Aniel Ramradj en Geert Valstar van Valstar Handling, Andrew Wambua van Mzurrie Flowers en KAK Bett van Flora Ola Ltd.

Guido Vollebregt van Royal Flora Holland beaamt dat het een mooie samenwerking is: "Na wat hiccups zijn we hier goed uitgekomen. We zijn trots dat we dit tot stand hebben kunnen brengen en dat we de hub Naaldwijk een positieve boost mogen geven. We hebben nu een mooie samenwerking om de hub in Naaldwijk weer belangrijk te maken en de plek te geven die het verdient."


Team Royal FloraHolland snijdt de taart aan met Andrew Wambua en Aniel Ramradj, die alles tot in de puntjes had geregeld voor de Meet & Greet. Bekijk hier meer foto's.

Onmisbaar
Uit de overige woorden die klinken, blijkt vooral dat er heel veel stappen zijn gezet om Naaldwijk weer op de kaart te zetten. De vele uitdagingen die er zijn worden aangegaan en problemen worden opgelost. En zoals Andrew Wambua het zegt: "Met het aansnijden van de taart laten we zien dat we serieus zijn met de hub in Naaldwijk en dat deze voor ons onmisbaar is."

Voor meer informatie:
Valstar Handling
[email protected]
www.valstarhandling.com