Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuw Energie Management Systeem gelanceerd

New Energy Systems introduceert haar eigen ontwikkeld Energie Management Systeem (EMS) voor de zakelijke markt. Het EMS draagt de naam New Energy Manager en gaat ondernemingen helpen bij het optimaliseren van hun energie-opwek en -verbruik en biedt tevens oplossingen voor de netcongestie-problematiek van ondernemingen.



Maatwerk
De New Energy Manager is in huis ontwikkeld door New Energy Systems en wordt op maat geconfigureerd voor elke specifieke uitdaging in de markt. Het systeem is merk-onafhankelijk en compatible met diverse zonnestroom- en batterij opslagsystemen, EV-laders (AC en DC), warmtepompen etc. en kan voorzien worden van tal van functies zoals flexcontracten van netbeheerders, sturing op day-ahead prijzen, besparing op onbalanskosten e.d.

Door de vele mogelijkheden van de New Energy Manager biedt New Energy Systems ondernemingen de mogelijkheid om verder te groeien en een antwoord te geven op uitdagingen zoals onbalanskosten, netcongestieproblematiek (onvoldoende LDN- en/of ODN-contractvermogen) en optimalisatie verbruik eigen opgewekte zonnestroom. Daarnaast heeft de eindgebruiker continu inzicht in zijn energie-opwek en -verbruik en de prestaties van verschillende systemen binnen het bedrijf. Data-analyse en rapportage geven gedetailleerde rapporten die ondernemingen helpt bij het maken van beslissingen over hun energiebeheer.

Functies
De New Energy Manager beschikt standaard over powercontrol uitgangen waarmee apparaten in- en uitgeschakeld kunnen worden om op bepaalde momenten minder of juist meer energie te gebruiken. Het EMS biedt functionaliteiten om problemen als onbalanskosten te reduceren, of verbruikers te sturen op (lage) day-ahead prijzen. De curtailment-functie ziet erop toe dat er nooit meer vermogen aan het net wordt teruggeleverd dan het ODN-contractvermogen of de hoofdzekering toelaat. Contracten voor vaste en variabele capaciteitsbeperkingen van de netbeheerder worden doorgevoerd naar vrij te kiezen stuuralgoritmes, waarmee optimaal aan contractvoorwaarden wordt voldaan. Laadpaalsturing geschiedt op basis van beschikbaar vermogen of energie (bij gebruik van een batterij) of juist als gevolg van beperking door het LDN-contractvermogen. Er zijn meerdere functionaliteiten te combineren waarbij gestreefd wordt naar de meest optimale energiehuishouding. Tot slot behoren ook specials (maatwerk) tot de mogelijkheden, die feitelijk onbegrensd zijn.

Voor meer informatie:
New Energy Systems
[email protected]
https://www.newenergysystems.nl/

Publicatiedatum: