Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Vitroflora over hun open dagen

"Dit is de eerste keer dat we zo'n breed assortiment vaste planten presenteren die al zijn geplant"

Op 4 en 5 september hield Vitroflora haar open dagen onder de naam 'Living Catalogue'. Het evenement vond plaats op het hoofdkantoor van het bedrijf in Trzęsacz bij Bydgoszcz (Polen). Het evenement was uitsluitend voor klanten. Desondanks wilde het bedrijf graag enkele van hun ervaringen en foto's met ons delen.

"We weten hoe belangrijk het is voor klanten om de planten niet alleen van foto's te leren kennen, maar ze ook 'live' te zien. Bovendien wilden we kennis delen en discussie onder onze klanten aanmoedigen in het licht van de toenemende druk om duurzame teelt uit te voeren," aldus het Vitroflora team.


Een 'Living Catalogue'

Vaste planten, een paneldiscussie en technologische oplossingen
Het evenement werd nu pas gehouden, omdat het door de Covid-19 pandemie de afgelopen jaren niet kon plaatsvinden. Volgens Vitroflora was het evenement dit jaar anders dan de vorige keren: "Dit is de eerste keer dat we zo'n breed scala aan vaste planten presenteerden die al waren geplant. Dit bood een uitstekende gelegenheid om variëteiten te vergelijken - hun groei, vroegheid en andere kenmerken. Sommige planten waren in voorgaande jaren geplant, waardoor het mogelijk was om de volwassen planten te leren kennen."


Het discussiepanel

Het bedrijf benadrukt dat ze ook veel meer nadruk hebben gelegd op de inhoudelijke kant van het evenement: de paneldiscussie en de mogelijkheid om de technologische oplossingen te zien die in de kassen worden gebruikt. Tijdens een paneldiscussie, die de naam 'De toekomst is vandaag' kreeg, bespraken CEO Tomasz Michalik en genodigden de onderwerpen turfvrije substraten, bemesting en bioveiligheid van planten.

Noviteiten en meer
Tijdens het evenement presenteerden Tomasz en Aleksander Michalik verschillende noviteiten in een lezing. De lezing bestond uit twee delen. Het eerste deel ging over de markt van vaste planten en behandelde onderwerpen zoals verkoopgroepen, het doel van vaste planten en de veredeling van nieuwe variëteiten.

Onder de noviteiten die werden gepresenteerd waren Bloomix - composities van perkplanten en vaste planten, evenals andere noviteiten zoals Heliopsis 'Oriole Single Yellow', Lythrum 'Luminara Lilac' en 'Luminara Hot Pink', Nepeta 'Blue Planet' en Rudbeckia hirta 'SmileyZ™ BIG Cheerleader'.


De noviteitenexpositie

Verder werden de gasten ook uitgenodigd om een kijkje te nemen in de kas, de demonstratietuinen en de collectie vaste planten op de grond van het bedrijf. Bovendien was er de mogelijkheid om kennis te maken met partners van Vitroflora, waaronder bedrijven die actief zijn op het gebied van bemesting, gewasbescherming, irrigatie, desinfectie en oppotten.


De bedrijfsrondleiding

Volgens het Vitroflora team was het evenement een "compleet succes": "Ondanks de hoge temperaturen hebben we meer mensen ontvangen dan we hadden gepland. We verwelkomden ongeveer 700 bezoekers, de meesten uit Polen. Al met al was het een geweldig evenement, veel mensen hebben de collectie zelf bekeken en er kwamen vragen binnen tijdens rondleidingen en paneldiscussies. En net als de vorige editie was er goede humor en een vriendelijke sfeer."


Bezoekers tijdens de tuinrondleiding

Voor meer informatie:
Vitroflora
[email protected]
www.vitroflora.pl

Publicatiedatum: