Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuwe botanische kas in grootste botanische tuin van Zweden

Dit jaar start de bouw van een groot project voor de Göteborgs botaniska trädgård, de grootste botanische tuin van Zweden. Het project omvat een nieuwe botanische kas en bijbehorende kassen, met een totale oppervlakte van 3.216 m², en zal in twee fases worden gerealiseerd door Smiemans Projecten. Het ontwerp is afkomstig van het Deense architectenbureau Cobe.

De bouwwerkzaamheden, uitgevoerd door Smiemans Projecten in samenwerking met hoofdaannemer Peab, beginnen in het najaar van 2024 met de eerste fase. Deze fase omvat de bouw van de botanische kas en een deel van de overige kassen. Na voltooiing worden de bijzondere plantensoorten naar de nieuwe kassen verplaatst, waarna de oude kassen worden gesloopt om plaats te maken voor fase twee, waarin de resterende kassen worden gebouwd.

Het project zal ruimte bieden aan meer dan 15 verschillende klimaatzones, waarin meer dan 4.000 plantensoorten worden ondergebracht. Bezoekers kunnen onder andere een bezoek brengen aan Zweden's grootste collectie tropische orchideeën, vleesetende planten en de zeldzame paasboom, die in het wild is uitgestorven. Met de vernieuwde faciliteiten wil de botanische tuin bijdragen aan kennisverspreiding over biodiversiteit en het aanbieden van educatieve programma's voor jong en oud.

Kwaliteit en duurzaamheid staan centraal in het ontwerp van de nieuwe kassen met technische oplossingen en milieuvriendelijke werkmethoden.

Voor meer informatie:
Smiemans Projecten
[email protected]
www.smiemansprojecten.com

Publicatiedatum: