Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
16 oktober

Ketenoverleg 'Samen voor een sterkere sierteelt'

"Als Belgische handelsbedrijven engageren we ons samen met alle belanghebbenden in de sector voor een sterke, duurzame en toekomstbestendige Belgische sierteelt," zegt AVBS.

"De passie en expertise van de Belgische kweker en het onderscheidende aanbod vormen in deze een cruciale schakel en bieden een belangrijke meerwaarde voor een succesvolle handel."

"Er komen allerlei regelgevingen, die een aanzienlijke impact hebben op onze manier van handel drijven, versneld op ons af. Dit biedt zowel uitdagingen, maar ook mooie kansen voor onze branche."

Het goede nieuws is dat de sierteelt in het algemeen vooroploopt op andere sectoren en klaarstaat met sectorbrede oplossingen.

"Toch heeft Belgiƫ een achterstand in het implementeren van deze oplossingen vergeleken met onze buurlanden. Deze situatie en de dringende noodzaak tot actie hebben ons als handelsbedrijven, AVBS en MPS samengebracht om de Belgische sierteelt een extra hart onder de riem te steken."

Om ook in de toekomst het beste van Belgische bodem aan onze klanten te kunnen aanbieden, slaan zij nu de handen in elkaar om toekomstbestendige antwoorden te bieden op de dagelijkse hulpvragen van klanten over de mate waarin ons aanbod voldoet aan duurzaamheidsnormen en noodzakelijke regelgeving.

Daarom nodigen zij als handelsbedrijven, AVBS en MPS met de steun van het duurzaamheidsfonds sierteelt alle gepassioneerde Belgische kwekers uit voor een sectorbreed event. Tijdens dit event zullen ze iedereen uitgebreid informeren en meenemen naar een sterke, toekomstbestendige en duurzame Belgische sierteelt.

Dit event vindt plaats op 16 oktober 2024 in het Proefcentrum Sierteelt (onderdeel van Viaverda), Schaessestraat 18 (Viaverda), Destelbergen en start om 18.30 u.

Je kan inschrijven door te mailen naar [email protected]

Bron: AVBS

Publicatiedatum: