Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

" Amerikaanse bloemensector klaar voor groei nu de rente daalt"

"De bloemensector zal naar verwachting profiteren van de verwachte rentedaling en de aanhoudende vraag naar bloemen en potplanten", aldus dr. Charlie Hall, hoofdeconoom van American Hort en professor aan de Texas A&M University. Hall deelde deze economische inzichten tijdens het 'Insights & Connections: Economic Outlook for the Floral Industry' event. Het evenement dat op 10 september plaatsvond in Miami, werd georganiseerd door de Association of Floral Importers of Florida (AFIF)

Economische trends gunstig voor de bloemensector
In zijn toespraak vroeg Hall aandacht voor de aanstaande verlaging van de rente in de Verenigde Staten en het positieve effect daarvan op de economie. "We gaan een dramatische verlaging van de rente en hypotheekrente zien in 2025, wat de economie een boost zal geven," zei Hall.

Deze positieve voorspelling komt op een moment dat de inflatie zich stabiliseert in Colombia, een belangrijke bloemenleverancier voor de Amerikaanse markt. Hall merkte op dat de inflatie in Colombia sneller afneemt dan verwacht. Hoewel de Colombiaanse peso volatiliteit heeft gekend, verwacht hij een geleidelijke stabilisatie. Deze stabilisatie zal zorgen voor meer voorspelbaarheid en kostenbeheersing voor bedrijven in de VS die afhankelijk zijn van de import van Colombiaanse bloemen.

Sterke vraag naar bloemen tijdens economische recessie
Hall ging ook in op een al lang bestaande trend. "In elke economische recessie sinds 1948 hebben we een piek gezien in de consumptie van bloemen en potplanten." Hoewel deze pieken meestal terugkeren naar het niveau van voor de crisis als de economie zich herstelt, is de recente stijging van de bloemenconsumptie als gevolg van Covid-19 eerder gestagneerd dan gedaald.

Hall wees erop dat het nog onduidelijk is of dit wordt veroorzaakt door een toename in het aantal verkochte bloemen en planten, stijgende prijzen of een combinatie van beide. "Deze keer is de afzet vertraagd, er is een plateau, maar het is niet gedaald."

Volgens America's Flower Connection, benadrukken deze inzichten de veerkracht van de vraag naar bloemen en potplanten, ondanks onzekere economische tijden.

Evenement Recapitulatie en Industry Outlook
Tijdens het AFIF's Insights & Connections evenement, kregen deelnemers de kans om te netwerken en ideeën uit te wisselen. De presentatie van Hall gaf inzicht in hoe de economie zowel de binnenlandse als de internationale bloemenmarkt beïnvloedt.

AFIF President Rodrigo Leiva: "Hall gaf ons meer inzicht in de economische trends die onze sector beïnvloeden. De discussies en connecties zullen ongetwijfeld invloed hebben op hoe de import snijbloemen sector navigeert in de komende maanden."

Voor meer informatie:
America's Flower Connection
afifnet.org

Publicatiedatum: