Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Johan Velting (Workstep), Steef Adrichem (Ansu Vanda)

"Het personeel is een stuk blijer omdat ze geen kilometers hoeven te lopen"

Tholen - Wie orchideeënkwekerij Ansu Vanda in Wateringen binnenstapt, ziet het personeel op de Workstep rondrijden tussen de orchideeën. "Als je goed voor je personeel wilt zorgen op de kwekerij of in de kassen, is dit een ideaal vervoermiddel, en ze vinden het nog leuk en makkelijk ook," vertelt Johan Velting enthousiast. Zijn Workstep is nog een redelijk nieuw begrip in de bloemen- en plantenwereld, maar toch zijn er al wat bedrijven die er gebruik van maken, in binnen- en buitenland.


Johan tijdens Plantarium | Groen-Direkt 2024

Fryslân
Johan belandde bij toeval in de groene sector, vertelt hij: "Het begon allemaal als een hobbyproject en inmiddels hebben we de Workstep 2.0. Een fietsenhandelaar kreeg hem onder ogen, nam de elektrokar mee naar een beurs en daar bleek veel interesse te zijn. Inmiddels rijden we zo'n twee keer per week vanuit Friesland naar het Westland voor demo's, PR en nazorg."


De workstep, (fotocredits foto rechts: say wad fotografie)

"Leuk elektrokarretje"
"Er zijn natuurlijk continu ontwikkelingen in de groensector, maar we zagen wel dat medewerkers gewend zijn aan de step of fiets, of een dure elektrowagen. Daartussenin zat niets. Daarvoor hebben wij nu dus de workstep, een kleine, stabiele en stevige vierwiel elektrokar voor de prijs van een fiets," vertelt Johan. "Hij kan vooruit, achteruit, voldoet aan de arbo-eisen, is veilig, licht en betaalbaar. Je kunt op een veilige manier wat meenemen, en de workstep kan uitgebreid worden met een koppeling (voor CC karren) waardoor hij tot 500 kilo kan trekken, dat zijn zo'n 4 karren. En ja, het is gewoon een heel leuk elektrokarretje dat breed inzetbaar is."

Parade door de kas
Inmiddels heeft Johan al een heel aantal klanten, waaronder Ansu Vanda. Zij gebruiken inmiddels al ongeveer twintig worksteps. "Het personeel is een stuk blijer, omdat ze geen kilometers hoeven te lopen en te leuren en te trekken met zware karren," vertelt hij.

Steef Adrichem van Ansu Vanda beaamt dat zijn personeel met veel plezier gebruik maakt van de workstep. "Wij kwamen Johan tegen op een beurs in Gorinchem en waren gelijk enthousiast. We hebben een groot bedrijf met lichte producten en vaak kleine bestellingen, waar dit karretje ideaal voor is. We hebben er toen een paar gekocht en gevraagd aan het personeel om ze te gebruiken, maar dat was in het begin even een stap voor de medewerkers. Na een paar weken wilde iedereen het gebruiken en inmiddels hebben we flink uitgebreid, want als er geen beschikbaar is voor één van de dames, zijn ze niet blij," lacht Steef. "Het geeft veel werkvreugde, het is leuker om een eind met zo'n elektrisch karretje een aantal dozen op te halen dan wanneer je een eind moet lopen. Met een verjaardag op het bedrijf kan je ervan uitgaan dat we z'n allen op de workstep in een parade door de kas gaan."

Johan sluit af: "Ook veel groentetelers maken gebruik van de workstep en zelfs een uienzadenleverancier gebruikt hem om uien te poten. Ook doen we soms maatwerk, zodat de elektrokar voor iedereen te gebruiken is naar wens. Inmiddels hebben we zelfs een eerste prototype als buisrailwagen."

Voor meer informatie:
Johan Velting
Workstep
Tel: 06 26900366
[email protected]
www.workstep.nl

Steef Adrichem
Ansu Vanda
Tel: 0174 725039
[email protected]
www.ansu.eu