Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Vrijgave meermalig opzetrek Fc595 voor productgroep Lisianthus

Royal FloraHolland introduceerde afgelopen zomer het lage meermalige opzetrek Fc595. De ontwikkeling hiervan is in samenwerking met de VGB en gebruikers in de keten gerealiseerd. De uitrol van dit duurzame opzetrek vindt gefaseerd plaats. Na de succesvolle start deze zomer bij de productgroep Roos kan nu ook de productgroep Lisianthus vanaf maandag 30 september 2024 aan de slag met Fc595. Jan van Wijk (Kwekerij Waalzicht) is blij zo snel al te kunnen starten met dit nieuwe lage opzetrek.

Het verduurzamen van logistieke middelen staat bij Royal FloraHolland hoog op de agenda. Een onderdeel hiervan is onder andere het terugdringen van de hoeveelheid afval, die ontstaat door het gebruik van logistieke middelen. De ontwikkeling en introductie van een laag meermalig opzetrek Fc595 helpt niet alleen bij het verminderen van afval (zoals karton), maar draagt ook bij aan minder schade aan het product door andere, lagere ondersteuning van de bloem.

Kwekerij Waalzicht: Fc595 zorgt voor minder schade aan Lisianthus
Jan van Wijk is eigenaar van Kwekerij Waalzicht. In een hypermoderne kas van 8,5 hectare teelt het bedrijf 40 miljoen stelen Lisianthus per jaar in 20 variëteiten. Daarnaast is hij ook voorzitter van de FPC Lisianthus. Jan vertelt: "Het is altijd ons streven om bloemen van topkwaliteit te telen. Dit gaat naar grote tevredenheid, onze "Premium Selection" onderscheidt zich door de zwaarte en de veelheid aan bloemen op een tak. Wij gebruiken nu meestal de combinatie Fc588 met het hoge opzetrek Fc598, maar bij volle bossen zitten de bloemen dan wel erg opgesloten. Toen ik hoorde over de ontwikkeling van het nieuwe lage meermalige opzetrek was ik meteen enthousiast. Dit lagere rek ondersteunt namelijk de Lisianthus onder de bloem, waardoor deze minder klem zit en daardoor hebben we minder schade aan de bloemen. Ook zijn de bloemen door de lagere ondersteuning veel makkelijker en met minder kans op beschadiging uit het fust te halen. Binnen de FPC hebben we hierover met elkaar gesproken en ook de andere kwekers zijn positief. Het is erg fijn dat we als productgroep Lisianthus zo snel kunnen starten met Fc595."

Gefaseerde introductie
We kiezen voor een gefaseerde introductie per productgroep om voldoende beschikbaarheid van de Fc595 te kunnen garanderen. Begin juli 2024 is de productgroep Roos gestart. En vanaf 30 september 2024 kan ook productgroep Lisianthus met Fc595 beginnen. Heb je buiten deze twee productgroepen ook interesse in het gebruik van het lage meermalige opzetrek? Of heb je nog vragen of wil je meer informatie over Fc595? Neem dan contact op met het Klant Contact Center van Royal FloraHolland.

Kenmerken Fc595
Meermalig opzetrek Fc595 is ontwikkeld voor meermalige bloemenemmer Fc588. Dit is een bewuste keuze, omdat we zien dat deze ondertussen het meest gebruikt wordt en ook nog het meeste groeit in gebruik. Qua materiaal, kleur en uitvoering ligt het opzetrek in lijn met de bestaande poolfusten. Het statiegeld en huurtarief van dit nieuwe opzetrek is gelijk aan het al bestaande rek Fc598 voor op de Fc588.

Indexfoto: © Celso Pupo Rodrigues | Dreamstime.com

Bron: Royal FloraHolland

Publicatiedatum: