Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Ook profs gaan hacken tijdens tweede HortiHeroes Hackathon

Na de eerste editie in mei keert de HortiHeroes Hackathon op 21 november terug naar World Horti Center. Dit keer ligt de focus op de toepassing van robotica en kunstmatige intelligentie (AI) in de tuinbouw. De hackathon, georganiseerd door HortiHeroes, RoboCrops en World Horti Center, in samenwerking met partners uit de sector, heeft als doel innovatieve oplossingen te ontwikkelen die bijdragen aan een toekomstbestendige en efficiëntere Food & Flower industrie. Anders dan de vorige editie, zullen tijdens deze hackathon niet alleen studenten, maar ook professionals de uitdaging aangaan om de sector te hacken.

De Nederlandse glastuinbouw staat wereldwijd bekend om haar innovatieve kracht en toonaangevende positie. De sector kampt echter met uitdagingen zoals stijgende arbeidskosten, een toenemende vraag naar duurzame productiemethoden en een tekort aan arbeidskrachten. Robotica en AI worden gezien als sleuteltechnologieën om met innovatieve oplossingen te komen voor deze uitdagingen. Tijdens de HortiHeroes Hackathon zullen multidisciplinaire teams van professionals en studenten deze technologieën gebruiken om innovatieve, praktische oplossingen te ontwikkelen voor concrete uitdagingen binnen de sector.



"Innovatieve oplossingen van studenten zijn dé toekomst voor duurzame glastuinbouw", zegt Liesbeth Leurs, co-organisator van de Hackathon namens RoboCrops & NXTGEN.

Een dag vol innovatie en samenwerking
Tijdens de Hackathon werken teams samen aan casussen die speciaal voor deze dag worden ontwikkeld in samenwerking met bedrijven uit de Food & Flower industrie. De teams worden begeleid door experts uit het bedrijfsleven. De beste oplossing wordt aan het einde van de dag beloond met een prijs van € 1.000,- om het idee te kickstarten. Bovendien biedt de Hackathon een gelegenheid voor de talenten om te netwerken met invloedrijke spelers uit de sector en waardevolle kennis en ervaring op te doen.

Heb jij een frisse blik en een flinke dosis lef?
Ken jij studenten of professionals die hier zeker aan mee moeten doen? Of ben jij zelf die student, stagiair of professional? Of je binnen of buiten de sector werkt, of studeert aan een mbo-, hbo- of universitaire opleiding, deze Hackathon staat open voor alle frisse blikken met lef. "Jouw vakgebied of studierichting maakt niet uit – we hebben iedereen nodig om het verschil te maken voor een duurzame toekomst," zeggen de organisatoren.

Doe mee
Maak kans op de hoofdprijs van maar liefst € 1.000,- om jouw idee te kickstarten. Deelname is gratis en inclusief drankjes, snacks en vervoer vanaf een treinstation in de regio. Aanmelden en meer informatie: www.hortiheroes.com/hackathon

Deze Hackathon is powered by: HortiHeroes, RoboCrops, World Horti Center, NXTGEN, Katapult, Greenport Horti Campus, Hogeschool InHolland en MBO Westland.

Voor meer informatie:
HortiHeroes
[email protected]
https://hortiheroes.com/

Publicatiedatum: