Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Opti-flor x IIVO

"Het bedrijf kan sneller en nauwkeuriger reageren op veranderingen in de teeltomgeving"

Opti-flor, producent van orchideeën, heeft het IIVO-systeem van Hoogendoorn geïmplementeerd om hun teeltprocessen te optimaliseren. Met 19 hectare teeltoppervlakte verdeeld over zes locaties en een productie van ongeveer 8 miljoen planten per jaar, levert Opti-flor aan tuincentra en bloemisten in heel Europa. Het IIVO-systeem heeft bijgedragen aan verbeterde monitoring en efficiënter beheer van het teeltproces.

"Door de IIVO ben ik in de lead om de juiste beslissingen te nemen, omdat ik diverse, goede en duidelijke grafieken kan maken, waardoor ik altijd de juiste keuzes maak," zegt Roy Stijger, teler bij Opti-flor. Dankzij deze inzichten kan het bedrijf sneller en nauwkeuriger reageren op veranderingen in de teeltomgeving.

Het systeem heeft ook het beheer van de klimaatgegevens en energiehuishouding vergemakkelijkt door meerdere teeltlocaties te clusteren. Deze centralisatie maakt efficiënter analyseren van gegevens mogelijk, waardoor beslissingen sneller kunnen worden genomen in een dynamische sector.

Opti-flor beheert een complexe energie-infrastructuur met diverse bronnen, zoals warmtekrachtkoppelingen, warmtebuffers, en een aardwarmtesysteem. Het IIVO-systeem fungeert als centraal punt voor alle regelingen, waardoor het team energie-efficiënt kan opereren.

"Door de samenwerking met Hoogendoorn hebben we een hoop dingen duidelijker inzichtelijk gekregen waardoor we een stuk efficiënter kunnen gaan werken," vertelt Roy. "Deze overige tijd stoppen we in de planten, waardoor we een betere kwaliteit krijgen en waardoor de consument nog langer kan genieten van onze planten."

Voor meer informatie:
Hoogendoorn Growth Management
Tel.: +31 (0)10 460 80 80
[email protected]
www.hoogendoorn.nl
www.readysetgrow.nl

Publicatiedatum: