Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Dataverzameling voor Regiocertificering in volle gang

Afgelopen weken stonden voor Sanne en Stefan van Schuttelaar & Partners in het teken van dataverzameling bij de telers uit de pilot categorie voorjaarsbloeiers binnen het project Regiocertificering. Daarnaast hebben zij tijdens de bedrijfsbezoeken (in deze groep) verdere uitleg gegeven over de doelstellingen van en vervolgstappen binnen het project.

Regiocertificering en de Kaderrichtlijn Water
Naast dat er data van de telers verzameld wordt, is een bedrijfsbezoek ook een mooi moment om toe te lichten aan de telers hoe dit project een belangrijke rol kan spelen om alle telers op weg te helpen om in de toekomst aan de Kaderrichtlijn Water te voldoen. Met dit project wil Greenport Duin- en Bollenstreek stimuleren dat telers elkaar gaan helpen.

Data voor opstellen KPI's
Op dit moment is van meer dan de helft van de telers die meedoen de data verkregen. Sanne en Stefan verwerken deze data om KPI's (Kritische Prestatie Indicatoren) te berekenen en de verschillen tussen percelen, gewassen en telers te bepalen. Deze KPI's geven uiteindelijk inzage in de verduurzamingsmogelijkheden voor de bollenteelt.

Vervolgstappen
De verwachting is dat over ongeveer een maand vanaf nu (dus half oktober 2024) een update volgt over de eerste bevindingen die zijn gedaan aan de hand van de data. Via deze weg maken Sanne en Stefan ook gebruik van de mogelijkheid om de telers die meedoen nu al te bedanken voor hun inzet en het delen van deze waardevolle data. Met elkaar werken ze aan het verduurzamen van de bollenteelt in de Duin- en Bollenstreek. Regiocertificering is daar een middel toe.

Bron: Greenport Duin- en Bollenstreek

Publicatiedatum: