Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Kamerplantenkwekerij verwarmt zijn kassen met een WKK

Kwekerij Dirk Mermans in Wommelgem is een leverancier van groene kamerplanten in Europa. De planten worden geleverd aan zowel zakelijke als particuliere markten, waaronder kantoren, bedrijven, tuincentra en consumenten via plantlovers.eu.

Mermans verwarmt zijn kassen met een WKK. Eerder had hij een installatie met een vermogen van bijna 1.3 MW. Zo'n twee jaar geleden investeerde hij in een nieuwe WKK met 1.5 MW aan vermogen. Deze werd ontworpen en geïnstalleerd door WKK-expert Centrica Business Solutions. "Onze eerdere WKK was aan vervanging toe. Daarbij namen we op dat moment een nieuwe kas in gebruik, waardoor we extra vermogen nodig hadden." De WKK bewees in de afgelopen jaren duidelijk zijn meerwaarde. Vooral vanwege het feit dat Mermans de opgewekte stroom teruglevert aan het net.

Mermans blijft positief over de rol van de WKK en ziet de WKK ook in de toekomst de beste oplossing om zijn kassen te verwarmen, ondanks fluctuerende stroomprijzen. Met een recent aangeschafte e-boiler kan hij flexibel inspelen op de elektriciteitsprijzen, wat zorgt voor een optimaal rendement zonder afhankelijk te zijn van CO2-opwekking.

Centrica Business Solutions helpt organisaties met het verduurzamen van hun energiebehoeftes (zowel warmte als stroom). "Wij bouwen, financieren en onderhouden onder andere warmtekrachtkoppelingen installaties die klaar zijn om in de toekomst op waterstof te werken, drijvende zonnepanelen, industriële warmtepompen en grootschalige batterij-opslag. Wij hebben jarenlange ervaring met het beheren van vele installaties in Nederland en België en wij staan met ons team van monteurs dagelijks klaar om onze klanten van service te voorzien."

Voor meer informatie:
Centrica Business Solutions
+31 297 293 200
[email protected]
www.centricabusinesssolutions.nl

Kwekerij Dirk Mermans
[email protected]
https://copper-sealion-amzy.squarespace.com/

Publicatiedatum: