Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Eerste Magnum chrysanten in nieuwe kwekerij van J&A Flowers

Enkele maanden nadat er begonnen is met de nieuwbouw, kondigt J&A Flowers aan dat zij hun eerste Magnum chrysanten hebben geoogst op hun nieuwe locatie aan de Scheeweg in De Lier. Deze uitbreiding van 36.000 m² markeert een mijlpaal voor het familiebedrijf, dat nauw samenwerkt met andere chrysantenkwekers binnen het VannoVa samenwerkingsverband.


Erwin van Luijk en Remco van Ruyven

Remco van Ruyven vertelt: "De bouw is voorspoedig verlopen en daar zijn we de partners waar we mee samen werken enorm dankbaar voor. We zijn trots op het resultaat van deze uitbreiding, die ons in staat stelt om efficiënter en duurzamer te telen. Met deze nieuwe kwekerij zetten we een belangrijke stap in onze groei en kunnen we onze klanten nog beter bedienen."

De nieuwe kas is voorzien van dubbele schermen, verneveling, ledverlichting, insectengaas in de luchtramen en een ontvochtigingsinstallatie met luchtbehandelingskasten aan de gevel en bijbehorende slangen. Ook qua assortiment zijn er nieuwigheden te melden. Naast hun bestaande soorten zoals de Magnum en Topspin introduceert het bedrijf jaarlijks nieuwe variëteiten in samenwerking met de veredelaars. Recente voorbeelden hiervan zijn de Honeymoon en de Undercover die exclusief geteeld worden door J&A Flowers.

Erwin van Luijk voegt toe: "We blijven vooruitdenken en ons assortiment vernieuwen. Door deze uitbreiding kunnen we van onze bestaande soorten en van onze nieuwe soorten meer aantallen gaan produceren en dat is nodig om aan de groeiende vraag van onze klanten te kunnen blijven voldoen. Met deze nieuwbouw zijn ook al alle voorbereidingen getroffen om in de nabije toekomst nog eens iets meer als 3 hectare aan te bouwen. Door deze uitbreiding stoppen we met de tijdelijke huurlocatie en kunnen we meer centraliseren wat grote voordelen biedt qua automatisering en efficiëntie."

Voor meer informatie:
Vannova
www.vannova.nl

Publicatiedatum: