Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Een impressie van de 22e Naivasha Horticultural Fair

Afgelopen vrijdag en zaterdag vond in Naivasha, Kenia, weer de Naivasha Horticultural Fair (NHF) plaats, een van de grootste tuinbouwbeurzen van Afrika. De beurs geeft onder andere exporteurs, kwekers en veredelaars in de sector, voornamelijk de bloemensector, een kans om hun producten en diensten te laten zien. Dit jaar konden bezoekers van de buitenbeurs de stands bezoeken van meer dan 250 exposanten die werkzaam zijn in de sector. NHF voorzitter Richard McGonnell kijkt terug op deze 22e editie en deelt enkele van zijn verwachtingen voor volgend jaar.


Deelnemers bezoeken de stands van de exposanten

Hoe zit het met de bezoekers?
Volgens McGonnell werd de beurs goed bezocht: "De beurs verliep heel erg goed. De vrijdag was een van de beste dagen die we ooit hebben gehad met veel bezoekers, waaronder directeuren van teeltbedrijven in de zakelijke kant van de bloemensector. Goede bezoekers, en alle deelnemers en hun stands waren de hele dag druk, wat geweldig is voor hen allemaal." Hij wijst erop dat vrijdag meestal meer de "dag van de zakenman" is, terwijl zaterdag meer voor toeristen is en iets minder druk. Hoewel de beurs bezoekers uit Kenia en het buitenland trok, constateerden de organisatoren van de beurs dat er wat minder bezoekers uit het buitenland kwamen vanwege de recente uitbraak van Mpox.

"Heerlijk weer" en enkele regenbuien
Omdat de beurs in de open lucht plaatsvindt, speelt het weer een rol. Toen de beurs vorige week werd opgezet, was er geen regen, maar de verwachte regenbui kwam uiteindelijk zowel vrijdag als zaterdag. "Het was heerlijk weer; we hadden een klein buitje aan het begin van de middag. Op zaterdag kwam de regen weer aan het einde van de beurs, terwijl de meesten aan het opruimen waren in een haast om de rest van het weekend met hun families door te brengen," aldus McGonnell.


Toen de beurs werd opgezet, was de lucht blauw

Verwachtingen
Dit jaar zag McGonnell een paar nieuwe teeltbedrijven. Hij denkt dat dit te maken heeft met de huidige ontwikkelingen in de Keniaanse tuinbouwmarkt. "De Keniaanse markt breidt zich uit en de prijzen zijn erg hoog. Dit zorgt ervoor dat telers hun bedrijf uitbreiden. Daarom verwacht ik dat de beurs volgend jaar nog groter wordt." In dat licht wil de NHF meer NGO's betrekken bij toekomstige edities. "Kenia is een groot land, er zijn waarschijnlijk 4-5 kleinschalige teeltbedrijven die zich verder kunnen ontwikkelen. NGO's zijn de professionals als het gaat om het ontwikkelen van kleinschalige teeltbedrijven."


Een impressie van de beurs

Volgend jaar vindt de beurs plaats van 19 tot 20 september.

Voor meer informatie:
Naivasha Horticultural Fair
[email protected]
www.naivashahortifair.com

Publicatiedatum: