Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nederlandse steun bij Oekraïense Nationale Bloemistenwedstrijd

De Nationale Bloemenwedstrijd vond plaats van 11-13 september 2024 in het kader van de Internationale Kerst Expo 2024. Het doel van de wedstrijd is het bevorderen van de ontwikkeling van de bloemsierkunst in Oekraïne. Dit is het evenement van de Vereniging van Oekraïense Bloemisten voor bloemisten, scholen en cursussen die de trend zetten in de Oekraïense bloemisterij. Het is ook een platform voor leveranciers van snijbloemen en decoratieve materialen om hun producten en diensten te presenteren.

De ambassade van het Koninkrijk der Nederlanden in Oekraïne werkt samen met de Oekraïense Nationale Bloemistenwedstrijd 2024. Gezamenlijke initiatieven van de Vereniging van Oekraïense Bloemisten en de Ambassade zijn gericht op:

  • Bevordering en toepassen van duurzaam gebruik van materialen, vermindering van afval door sortering, recycling en hergebruik.
  • Introductie van methoden en praktijken in het werk van bloemisten die de negatieve impact op het milieu en de menselijke gezondheid verminderen.
  • Samenwerking tot stand brengen tussen bloemisten en bedrijven die duurzame materialen leveren en bedrijven die afval van de bloemensector verwerken.
  • Het ondersteunen van milieutrends en veranderende consumentenvoorkeuren in de richting van verantwoorde consumptie en duurzaamheid.

Dit jaar werd een masterclass van bloemist Iryna Kornienko (Dnipro/Kyiv) met een nieuwe visie op rouwbloemen gegeven in het kader van een speciaal project van de Vereniging van Oekraïense Bloemisten in samenwerking met de Ambassade van Nederland. De masterclass is een start van het project dat zal resulteren in diepgaand onderzoek naar de cultuur en tradities van het Oekraïense volk. Ook geeft het praktische handleidingen en aanbevelingen voor bloemisten en welke rituelen er zijn rondom het ontwerpen van bloemen voor rouwceremonies.

Bron: Agroberichten Buitenland

Publicatiedatum: