Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
7-11 oktober

Week van de veiligheid: Samen veiliger

Voor Royal FloraHolland is veiligheid een prioriteit, iedere dag. Om iedereen daarvan bewust te maken of aan te herinneren, organiseren ze van 7 tot en met 11 oktober de 'Week van de veiligheid'. Als organisator van dit initiatief vertelt manager veiligheid & facilities Vivian van Rossem ons wat er op het programma staat.

"Een veilige, gezonde werkomgeving zorgt ervoor dat iedereen aan het eind van de dag weer goed en wel thuiskomt", zegt Vivian. "De Week van de veiligheid draait om bewustwording. In onze sector moeten we prettig, in een veilige omgeving met elkaar kunnen samenwerken. Omdat het belangrijk is dat iedereen zich daarvan bewust is, hanteren we bij Royal FloraHolland een aantal veiligheidsregels, en werken we samen aan een sierteeltmarktplaats zonder incidenten."

Workshops en podcasts
Veiligheid bestaat in diverse vormen; fysiek, sociaal, maar bijvoorbeeld ook digitaal. Hoe houd je je werkomgeving op alle vlakken veilig en gezond? "In de Week van de veiligheid is dat de vraag die centraal staat. Op onze hubs in Aalsmeer, Naaldwijk en Rijnsburg delen we allerlei nuttige tips tijdens informatieve workshops voor iedereen die op onze hubs werkt. Daarnaast kun je een serie praktische podcasts beluisteren waarin experts vertellen wat je moet doen in bepaalde situaties van fysieke of sociale onveiligheid."

Meldroutes
Om veilig te kunnen samenwerken moet je snel en effectief onveilige situaties kunnen melden. Voor de verschillende onveilige situaties zijn er dan ook meldroutes, licht Vivian toe: "Wat is de logische stap die je moet zetten als je met een onveilige situatie te maken krijgt? Weet je bij wie je terecht kunt als je jezelf sociaal-onveilig voelt? Welk nummer bel je als je een brand of een ruzie ziet? Heb je zo'n noodnummer wel in je telefoon staan?"

Een overzicht van alle noodnummers staat hier op de website.

Weerbare Sierteeltsector
De sierteeltsector is vanwege haar internationale logistiek kwetsbaar voor criminele inmenging. In de aanpak Weerbare Sierteeltsector trekt Royal FloraHolland samen op met onder meer de gemeenten Westland, Katwijk, Aalsmeer en Uithoorn, politie, Openbaar Ministerie, Douane en de Belastingdienst. Vivian: "De samenwerking is gericht op het aanpakken van ondermijnende criminaliteit en mistanden in de sierteeltsector. We richten ons op het weerbaar maken van bedrijven. Dit doen we door het delen van kennis, het bevorderen van toezicht, controle en handhaving, en vergroten van meldingsbereidheid."

Zie je iets vreemds? Meld het!
Niet alleen medewerkers van Royal FloraHolland, ook de hulp van klanten en leveranciers is nodig voor een veilige werkomgeving, zegt Vivian. "Samen veiliger – daar draait het om. Zorg ervoor dat je weet wat je moet doen zodra je een onveilige situatie bespeurt – en vervolgens verwachten we van je dat je ermee aan de slag gaat. Want daar gaat het uiteindelijk om: Zie iets vreemds? Meld het! Een veilige werkomgeving is een zaak van ons allemaal."

Kom ook langs!
Kom in de Week van de veiligheid langs! Op de hubs Naaldwijk (maandag), Rijnsburg (dinsdag) en Aalsmeer (vrijdag) staat tussen 8.00 en 11.00 uur een barista waar alle gebruikers van de sierteeltmartkplaats met een heerlijke koffie ervaringen kunnen uitwisselen en vragen kunnen stellen aan experts van Weerbare Sierteelt.

Bron: Royal FloraHolland

Indexfoto: © Jordan Tan | Dreamstime.com

Publicatiedatum: