Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuwe voorzitter Ledenraad Royal FloraHolland

Twee dagen met carrousels, workshops, een stemming én goede discussies. In een notendop de Tweedaagse Ledenraad die op 18 en 19 september plaatsvond. De Ledenraad ging onderling in gesprek, maar ook met directie Royal FloraHolland, de RvC en verschillende mensen uit het bedrijf over diverse actuele onderwerpen. Aan het eind van dag twee was iedereen tevreden over de stappen die gemaakt zijn en hoe ze met elkaar alles hebben besproken.



Terugblik tweedaagse Ledenraad
Op de eerste dag werd er gestart met een workshop Governance verzorgd door NCR (Nationale Coöperatieve Raad). Vervolgens werd door de RvC een update gegeven en de directie heeft het meerjarenplan gepresenteerd. Met elkaar is de Ledenraad vervolgens over de verschillende onderwerpen in carrouselvorm uiteengegaan. In open en directe gesprekken was er ruimte voor vragen over onder andere de strategie van Royal FloraHolland (Fit for Future, Groeiplan en RFH 2.0.). Ook de Jongerenraad was tijdens het middagprogramma aanwezig.

Op de tweede dag vond de stemming plaats voor de nieuwe voorzitter van de Ledenraad per 1 januari 2025. Vervolgens was er een vraaggesprek tussen de Ledenraad en de directie over onder andere de onderwerpen: Convenant Floriday, Floriway, Financiën en duurzaamheidscertificering. 's Middags is er inhoudelijk gesproken met verschillende personen van Royal FloraHolland over volumevoordeelkorting, vooraankondiging tarieven 2025 en de Ledenpakketten 2025.

Nieuwe voorzitter Ledenraad bekend
Op de tweede dag is er, na een uitgebreide selectieprocedure, gestemd voor een nieuwe voorzitter. Met overtuiging is Marcel van der Lugt (Lugt Lisianthus) als voorzitter gekozen. Marcel volgt samen met zijn vicevoorzitter Ed Stofbergen (Stofbergen Plant Company) de huidige voorzitter en vicevoorzitter op per 1 januari 2025. Marcel: "het is mijn ambitie om juist aan leden te laten zien waar wij voor staan. Wij zijn als Ledenraad de ALV van de leden. Het is dus echt belangrijk dat we hen vertegenwoordigen".

Peter Smak, huidig voorzitter, zegt: "Voorzitter van de Ledenraad zijn is een schitterende taak met een mooie verantwoordelijkheid. De afgelopen jaren hebben we als Ledenraad flinke stappen gezet. Ik ben heel blij dat Marcel gekozen is en deze taak vanaf 1 januari van mij overneemt. Ik ga zelf meer aandacht geven, samen met mijn broer, aan ons bedrijf. De samenwerking met Robin (van der Knaap) als vicevoorzitter was fijn en leerzaam. Gelukkig blijven wij allebei onze termijn afmaken als ledenraadslid en onze bijdrage leveren aan de Ledenraad en dus aan onze coöperatie. Aankomende periode volgt een warme overdracht aan Marcel en Edwin."

Bron: Royal FloraHolland

Publicatiedatum: