Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Ronald van Norde, Agora Group

"Er zijn nog veel bloemen die wel opvallend hoge prijzen hebben"

Tholen - De herfst is inmiddels begonnen, en dat is gelijk ook wel te merken aan de temperaturen en de bomen met hun verkleurend en afvallend blad. Ook in de handel is het te merken, want de herfstkleuren zijn weer te vinden bij de groothandels. Zo ook bij Agora Group in Aalsmeer, waar Ronald van Norde zich dagelijks bezighoudt met de inkoop van bloemen.


Een aantal herfstige bestsellers

Stijgende, maar ook dalende prijzen
"Deze maand was goed te merken dat we nog best wat trouwerijen en evenementen hadden, daar horen bloemen natuurlijk bij. De prijzen waren daardoor ook een stuk hoger. Bloemen zijn op dit moment sowieso niet goedkoop, en ik durf eigenlijk wel te zeggen dat de prijzen momenteel elke dag nog stijgen," vertelt hij. "Er is momenteel weer wat meer aanvoer van import, maar ook in het buitenland hebben de weersomstandigheden invloed gehad op de productie. Veel bloemen van Hollandse bodem zijn dit seizoen verloren gegaan en daardoor zijn ze niet goedkoop."

Toch zijn er nog genoeg bloemen die van Nederlandse bodem komen, zegt Ronald. "Limonium is op dit moment redelijk Hollands qua aanvoer met een beetje import, en de chrysanten zijn alleen maar Nederlands. Ook vallen de prijzen van deze productgroepen allebei gelukkig mee. Als we kijken naar de Keniaanse rozen wordt die prijs ook weer lager omdat er meer aanvoer is. Er zijn nog veel bloemen die wel opvallend hoge prijzen hebben, zoals Lisianthus en lelies. Zomerbloemen zijn altijd populair, maar ook schaars, wat ook zorgt voor hogere prijzen."


Nog een aantal bestsellers met herfsttinten

Herfsttinten
"Nu de herfst is begonnen, zien we weer volop besheesters. Ook de geplozen chrysanten en doorgekleurde hortensia's in mooie herfsttinten zien we veel. Daarnaast is het opvallend dat er in de herfst meer vraag is naar meer gekleurde bloemen zoals oranje en rood. Eikenblad en verschillende soorten grassen zijn ook altijd populair in deze tijd van het jaar."


Populaire snijhortensia's

En of er nog uitdagingen zijn? "De komende tijd is het vooral een uitdaging om genoeg aanvoer te krijgen, want veel gaat rechtstreeks en niet meer via de veiling. We moeten vooruit gaan werken om elke dag aan producten te komen."

Voor meer informatie:
Agora Group
[email protected]
www.agoragroup.com