Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Innovatieve karrenlader-robot voor automatisch laden van losse planten

SV.CO heeft in samenwerking met Bosman Van Zaal een belangrijke stap gezet in de richting van verdere automatisering. Het bedrijf, dat onder meer gespecialiseerd is in planten van 30 cm schaal, heeft een robot laten ontwikkelen die het zware werk van het laden van karren met planten volledig automatisch kan uitvoeren.

Tot voor kort werden deze karren met de hand geladen, een fysiek belastende taak die niet door iedereen uitgevoerd kan worden. Met de krapte op de arbeidsmarkt en het toenemende belang van efficiëntie en ergonomie in de sector, hecht SV.CO veel waarde aan oplossingen die zowel arbeidsverlichting als arbeidsbesparing bieden. Dit sluit naadloos aan bij de toekomstvisie van het bedrijf, waarin automatisering een steeds grotere rol gaat spelen.

Bosman Van Zaal, in samenwerking met haar dochteronderneming Crea-Tech, heeft zich de afgelopen jaren ontwikkeld tot een specialist in de zogeheten 'Down Stream'-processen: het traject van de teeltruimte naar de eindverpakking. Samen met klanten, zoals SV.CO, werkt het bedrijf voortdurend aan het optimaliseren en automatiseren van deze productiestappen.

Deze nieuwe robot biedt niet alleen verlichting voor de medewerkers van SV.CO, maar draagt ook bij aan de verdere professionalisering van het teeltproces. Het innovatieve karakter van deze oplossing onderstreept de toewijding van beide bedrijven aan het ontwikkelen van toekomstgerichte technologieën binnen de tuinbouwsector.

Bekijk de robot in de video

Voor meer informatie:
Wouter Verhoef
Crea-Tech
T: +31 297 344 344
[email protected]
www.bosmanvanzaal.nl

Publicatiedatum: