Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Engeland:

HTA roept op tot overheidssteun bij 125-jarig bestaan

De Horticultural Trades Association viert haar 125e verjaardag op de jaarlijkse conferentie. "De vereniging, die in 1899 van start ging, is uitgegroeid tot een vitale kracht die een sector ondersteunt die 33,6 miljard euro bijdraagt aan de economie van het VK en meer dan 674.000 banen in stand houdt." Dit jaar roept de HTA in de openingstoespraak van haar Chief Executive, Fran Barnes, op tot meer steun van de overheid om de voetafdruk van het BBP van de sector verder te vergroten tot €49 miljard in 2030.

Net Zero doelstellingen
In de toespraak, die in Birmingham werd gehouden voor HTA-leden en belangrijke belanghebbenden, werd stilgestaan bij de geschiedenis van het lidmaatschap en het belang van de vooruitgang van de sector in de komende eeuw. Fran benadrukte de rol van de sector in het behalen van de wettelijk bindende Net Zero doelstellingen van het VK. Hij bevestigde opnieuw het volgende: "Het land kan Net Zero niet bereiken zonder de milieuvriendelijke tuinbouw. En dat kan niet zonder u."

De HTA pleit al lange tijd voor de tuinbouw in tijden van crisis. Zo probeerde het tijdens de Eerste Wereldoorlog de status van essentiële werknemer te verkrijgen en tijdens de COVID-19 pandemie probeerde het tuincentra weer open te krijgen. Dit jaar blijft de HTA campagne voeren en lobbyen bij de nieuwe regering voor minder financiële lasten voor het MKB, een rechtvaardige turfvrije overgang en gestroomlijnde grensoverschrijdende handelssystemen.

Een verenigde stem voor de sector
Fran Barnes, Chief Executive van de HTA: "Toen de HTA voor het eerst werd opgericht, was het om drie belangrijke doelen te bereiken: een verenigde stem voor onze sector, het houden van conferenties en het bieden van netwerkmogelijkheden. Het is een ongelooflijk moeilijk jaar geweest. Het grillige weer, de kosten van het zakendoen, stijgingen van leefbare lonen, een moeilijke arbeidsmarkt, wijzigingen in de invoerregels en vertragingen in de planning zorgen allemaal voor extra kosten en extra tijd die eigenlijk zouden moeten worden besteed aan de groei van uw bedrijf. Onze focus is nu dat de nieuwe regering de druk waarmee u te maken hebt begrijpt, het cruciale belang van deze sector bij het uitvoeren van hun missies begrijpt en de noodzaak inziet om onze groei te helpen in plaats van te belemmeren."

Fran verwees ook naar verschillende nieuwe initiatieven die gericht zijn op het bevorderen van groei en samenwerking binnen de sector, waaronder:

  • Een reeks regionale evenementen om innovatie te inspireren en netwerken tussen telers, retailers, hoveniers en fabrikanten te versterken.
  • Verbeterde Business Improvement Schemes om telers en retailers te helpen bij uitdagingen.
  • Meer online Town Halls en technische workshops om ondersteuning op maat te bieden.

Terwijl de HTA naar de toekomst kijkt, riep Fran Barnes op tot collectieve inspanning: "De bomen en planten die we vandaag kweken en de groene landschappen die we creëren en cultiveren zijn er misschien over 125 jaar na ons nog wel. We willen ervoor zorgen dat ze een positief verhaal vertellen over onze initiatieven."

Voor meer informatie:
Horticultural Trades Association
www.the-hta.org.uk

Publicatiedatum: