Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Er staan nog veel cactussen en vetplanten te wachten op een nieuwe kans in mijn teeltbedrijf "

De cactusfamilie (Cactaceae) bestaat uit verschillende planten die goed gedijen in droge omstandigheden en als kamerplanten kunnen gebruikt worden. In China zijn de telers van cactussen voornamelijk gevestigd in de provincies Fujian, Guangzhou en Yunnan. Huanglong is één van deze cactusleveranciers, hij heeft cactus- en vetplantenkwekerijen in Yunnan en Fujian. In onderstaand artikel illustreert hij de situatie van de Chinese cactus- en vetplantenmarkt.

Huanglong begon 15 jaar geleden met het kweken van cactussen. "Vanwege het goede klimaat in Yunnan kweken veel mensen snijbloemen maar ik denk dat het kweken van cactussen ook een goede business is," zegt hij. Hij vertelt ook dat hij meerdere variëteiten kweekt waarvan sommige van overzeese veredelaars. Hij voegt eraan toe dat de cactussen van zijn teeltbedrijven vaak worden gebruikt om kantoren en tuinen te versieren.


Een indruk van de cactusvariëteiten op de teeltbedrijven van Huanglong

Toch wijst Huanglong erop dat hij te maken heeft met de uitdagingen van gestegen arbeidskosten en lagere prijzen. "Onlangs zijn de arbeidskosten sterk gestegen. Om deze kosten te drukken gebruiken we een irrigatiesysteem." Hij vindt ook dat de prijzen voor cactussen de afgelopen jaren zijn gedaald: "De prijzen zijn gedaald. In de afgelopen drie jaar is de prijs van een cactus van hoge kwaliteit gedaald van ongeveer €100 naar zo'n €25."

Vetplanten
Behalve cactussen kweekt Huanglong ook vetplanten. Volgens hem is de Chinese markt voor vetplanten er nog slechter aan toe dan de cactusmarkt omdat de vraag van de consument is afgenomen. "Acht jaar geleden was het aanbod van vetplanten kleiner dan de vraag, wat resulteerde in hoge prijzen. Vandaag de dag kopen echter minder mensen ze. Chinese voorkeuren veranderen snel; mensen houden vandaag van dit product, maar morgen kunnen ze overstappen op een ander product. Voor telers is het een uitdaging om deze snel veranderende voorkeuren bij te houden."


Succulenten worden gekweekt

TikTok
Om zijn producten te kunnen blijven verkopen heeft Huanglong geprobeerd om zijn producten aan TikTok influencers te verkopen. Echter zonder de gewenste resultaten. Daarom is hij nu op zoek naar overzeese markten. "Er staan nog veel cactussen en vetplanten op mijn teeltbedrijf wachtend op een nieuwe kans. Ik zou graag in contact komen met handelaren en kopers in het buitenland om hen te voorzien van jonge planten of afgewerkte producten," besluit hij.

Voor meer informatie:
Anning Cactus Farm
[email protected]