Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Benito Jaramillo, Flores del Valle SA Valleflor Ecuador

"De Manuela is ontworpen voor hoogwaardige bloemstukken en grote evenementen"

"Het winnen van deze prijs maakt ons erg blij want het is een erkenning voor het harde werk van ons team," zegt Benito Jaramillo, president en eigenaar van Flores del Valle SA Valleflor Ecuador. Valleflor richt zich op de teelt, veredeling en export van zomerbloemen, waaronder Delphinum, Aster, Statice, Alstroemeria, Solidago, Limonium en Eryngium. Hun belangrijkste klanten zijn groothandels, massamarkten en retailers in voornamelijk Noord-Amerika en Europa.

Onlangs werd de Delphinium Manuela van het bedrijf bekroond als 'Best in Show' tijdens de Outstanding Varieties Competition op SAF Miami 2024. In dit artikel vertelt Benito ons meer over deze variëteit en het proces achter de ontwikkeling ervan.


Delphinium Manuela

Een decennium Valleflor
Valleflor werd in 1996 opgericht als familiebedrijf in Puembo, Ecuador. "Sinds de oprichting van Valleflor is het onze missie om de nieuwste variëteiten van uitstekende zomerbloemen te produceren. De kern van ons bedrijf is gebaseerd op ons ministerie van Onderzoek en Ontwikkeling, waar we alle nieuwe variëteiten van onze leveranciers of ons eigen veredelingsprogramma testen. We zijn al meer dan tien jaar bezig met de ontwikkeling van ons veredelingsprogramma voor Delphinium en Aster," zegt Benito.

Delphinium Manuela
Eén van de variëteiten die in dit veredelingsprogramma is ontwikkeld is de Delphinium Manuela. Volgens Benito is deze variëteit vernoemd naar zijn eerste dochter. Benito: "Delphinium Manuela is een levendige, diep lavendelkleurige Delphinium met een verbazingwekkende hoogte en dikte van de stelen (90 cm tot 130 cm); de dubbelbladerige bloemen voegen volume toe om de stelen te bedekken. Ook de lengte van de aar (50 cm tot 75 cm) is indrukwekkend. Haar levendige lavendelkleur is uniek in deze productlijn: ze heeft overvloedig veel dubbelbladerige bloemen met een centrale bij van dezelfde kleur."

Ons veredelingsprogramma is altijd op zoek naar hoogwaardige Delphiniums in verschillende kleuren en vormen. Manuela viel meteen op; na het zien van de bloem hebben we de plant meteen naar het weefselkweeklaboratorium gebracht voor vermeerdering en zijn we begonnen met het registratieproces. We ontwikkelden deze variëteit om te voldoen aan de vraag van grossiers en retailers die bloemen leveren voor evenementen. Dankzij haar structuur, kleur en vorm is de Manuela ontworpen voor hoogwaardige bloemenshows en grote evenementen, waaronder bruiloften."


Delphinium Manuela

De 'Best in Show Award'
Valleflor besloot dit jaar voor het eerst deel te nemen aan de Outstanding Varieties Competition tijdens SAF Miami 2024. Benito legt uit waarom ze dat deden: "De SAF-organisatie benaderde ons op een andere beurs in de VS nadat ze onze producten hadden gezien. Het leek ons een goed idee om ons veredelingsprogramma te promoten met een uitstekend ras zoals de Manuela."

Hij geeft ons ook wat inzicht in het selectieproces door te zeggen: "Juryleden beoordeelden elke inzending op basis van kleur en commerciële aantrekkingskracht, stengel en blad, bloeivorm en -grootte en algehele presentatie. De jury, bestaande uit drie retailers, drie telers en drie grossiers, beoordeelde specifieke categorieën bloemen. De hoogst scorende variëteit in elke categorie werd 'Best in Class'. Uit deze elitegroep kozen de juryleden hun 'Best in Show'-winnaar."

Dit jaar ontving Manuela van Valleflor deze prijs. "We zijn blij dat tientallen jaren werk zijn vruchten heeft afgeworpen voor ons team", zegt Benito.

Doorgaan met het veredelingsprogramma
Toch wijst Benito erop dat de behoefte om nieuwe variëteiten te ontwikkelen blijft bestaan. "De markt is altijd in beweging; klanten zijn voortdurend op zoek naar nieuwe exclusieve bloemen. En de klanten van vandaag vragen om een breder assortiment waaruit ze kunnen kiezen. We zijn ervan overtuigd dat de markt zal blijven groeien.

Daarom willen we de Manuela variëteit aanvullen met verschillende kleuren met dezelfde kenmerken. Dit zal een unieke lijn creëren die de bloemenportefeuille van onze klanten verrijkt. We proberen altijd te innoveren en ons aan te passen aan de markt om variëteiten te creëren die waarde toevoegen."

Voor meer informatie:
Flores del Valle SA Valleflor Ecuador
Tel: +305 4334401
[email protected]
www.valleflor.com.ec

Publicatiedatum: