Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Lamboo Dried & Deco kan CO2 -footprint van droogbloemen berekenen

Sinds kort kan Lamboo Dried & Deco de CO2 -footprint van haar droogbloemen berekenen. "De vraag 'Hoe duurzaam is iets nu echt?' wordt steeds belangrijker in onze maatschappij. Om deze te beantwoorden kunnen wij nu, in samenwerking met Greenhouse Sustainability, diepgaand inzicht krijgen in de duurzaamheid van onze producten. Uit deze resultaten blijkt dat onze droogbloemen en droogbloemboeketten een geringe CO2-footprint hebben en dus een minimale impact op het milieu, wat onze inzet voor duurzaamheid onderstreept," aldus Jan Lamboo, directeur Lamboo Dried & Deco.

Uitkomsten
Lamboo: "We nemen ons boeket Vibrant als voorbeeld. Dit middelgrote boeket, samengesteld uit diverse soorten droogbloemen in diverse kleurstellingen, hebben we laten uitrekenen om inzicht te krijgen in de gemiddelde ecologische voetafdruk van onze droogbloemboeketten. Wat blijkt? Boeket Vibrant heeft een uitstoot van slechts 0,53 kg CO2. Dit cijfer omvat alles van het zaaien van de bloemen tot het oogsten, drogen, verpakken, en transportklaarmaken; dus van Cradle to Gate. Een CO2 druk die je kunt vergelijken met het zetten van een kop koffie met melk of het versturen van een email met bijlage. De gemiddelde CO2 footprint van een fles wijn bedraagt 1,3 kg CO2 en die van een reep chocolade 1,78." Elementen als lokale teelt, lange houdbaarheid, verantwoord en niet-gekoeld transport, en de biologische afbreekbaarheid dragen bij aan de lage milieu-impact van de droogbloemen.

Duurzaamheid voorop
Sinds enige tijd maakt Lamboo gebruik van een circulair proces waarbij eigen droogbloemenafval wordt gebruikt voor het maken van het 'Dried Flower Based Paper', een duurzame verpakking. Ook wordt er geen plastic gebruikt, enkel karton en papieren tape.
"Op onze locatie in Lisse, hebben we bovendien 360 zonnepanelen en energiezuinige ledverlichting geïnstalleerd, wat onze ecologische voetafdruk verder verkleint. Sinds 2015 zijn we ETI-gecertificeerd, wat bewijst dat we niet alleen milieuvriendelijk, maar ook ethisch verantwoord produceren. Uiteraard blijven wij onze processen en bedrijfsvoering optimaliseren om continu verder te verduurzamen," aldus Jan. "Wij zijn trots op de resultaten van deze berekeningen. Onze droogbloemen combineren schoonheid met duurzaamheid. Dat maakt ze tot een ideale keuze voor milieubewuste en eigentijdse consumenten."

Voor meer informatie:
Lamboo Dried & Deco
[email protected]
www.lamboodrieddeco.com

Publicatiedatum: