Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Schoneveld Breeding

"Toewijding en innovatie maken van Schoneveld Breeding een betrouwbare partner"

In gesprek met Gianfranco de Leo, regiomanager Zuid-Europa voor Schoneveld Breeding komt elk onderwerp terug op één centraal woord: toewijding. Elke medewerker en elk werkproces bij Schoneveld Breeding is vol toewijding. "We zijn enorm gefocust op de kweker. We streven ernaar zaden van topkwaliteit te leveren gedurende elke maand van het jaar. dat kun je alleen doen als je volledig toegewijd bent aan je klanten."

Geen wonder dat 'toewijding' één van de kernwaarden van Schoneveld Breeding is. Gianfranco: "Kwekers weten dat we het hele jaar voor elk klimaat een product hebben. Elke potmaat, elke bloemgrootte, als kweker kun je altijd op ons rekenen. En dat weten kwekers dan ook. Ze vinden het hele jaar door de juiste serie voor hun wensen."

Innovatie
"Naast onze toewijding, zijn we bekend om onze innovaties", vervolgt Gianfranco. "Als we een nieuw product introduceren, is dat altijd beter dan wat er al op de markt is. En als je het mij vraagt, kun je niet innoveren zonder toewijding. Dus het heeft misschien even geduurd, maar toen we signalen kregen dat kwekers een grootbloemige Cyclaam wilden voor het hele seizoen, zijn we begonnen nieuwe producten te ontwikkelen. Nu kunnen we met trots zeggen dat we een productrange hebben met Leopardo, Mammoth NextGen en Vintro om een zo lang mogelijke periode in het jaar te beslaan."

Super Serie Fusion
Gianfranco neemt Super Serie Fusion Large als ander voorbeeld. "We blinken als bedrijf uit in genetisch onderzoek. Daardoor kunnen we als eerste een tweekleurige grootbloemige Cyclaam op de markt brengen. Tegelijkertijd kunnen we verbeteren wat er al is. Dat is waarom onze Super Serie Fusion Midi veel uniformer is dan bestaande producten op de markt. Voor kwekers is het verrassend wat we kunnen maken en voor consumenten is het interessant dat ze zo'n grote range van producten hebben om uit te kiezen in het tuincentrum."

"Dat is waar Schoneveld Breeding een verschil maakt: waarde toevoegen voor alle schakels in de keten"

Waarde toevoegen
Volgens Gianfranco is de afdeling veredeling het hart van het bedrijf. "Dat is waar ons meesterschap volledig tot wasdom komt. En daarnaast vormen we altijd een productteam met verschillende afdelingen voor elk product. In deze productteams zoeken we naar de beste manier om producten winstgevend te maken voor de hele keten. Dat is waar Schoneveld Breeding een verschil maakt: waarde toevoegen voor alle schakels in de keten."

De hele keten
"Elke schakel heeft zijn eigen behoeften. Voor een jongeplantenkweker is goede kieming bijvoorbeeld belangrijk, maar voor consumenten gaat het vooral om genieten van een mooi product. We dekken alle behoeften van alle schakels in de keten met onze producten. En dat kunnen we doen, doordat we uitvoerig testen."

Tests
Dat vraagt om uitleg. Gianfranco: "Als we een nieuw product maken, testen we altijd in verschillende klimaten en omstandigheden voor we lanceren. We investeren veel in deze testen en betrekken er veel kwekers bij. We testen in echte omstandigheden, omdat elke kas anders is. En door deze uitgebreide tests, worden we betrouwbaarder. Als we een nieuw product introduceren, zeggen we niet alleen dat het goed is. Nee, we wéten dat het zo is. Omdat we het in verschillende omstandigheden hebben getest."

Hittetolerante series
"Neem bijvoorbeeld de hittetolerante range van Super Serie Verano, Elegante, Allure en Leopardo. We hadden een hittetolerante reeks nodig, omdat kwekers daar om vroegen. We selecteerden series in extreme hitte en testten toen bij kwekers in warme klimaten, in de echte markt. Op die manier weten we zeker dat we topkwaliteit in handen hebben. Het is een proces dat zo'n 7 jaar duurt, dus dat vraagt om veel toewijding. Maar het resultaat is het waard."

"We willen niet alleen goed doen voor het milieu, maar we willen ook de werklast voor kwekers verlichten en het voor hen mogelijk maken minder geld te besteden aan hun teelt."

Duurzaamheid
Naast al die toewijding, is er ook duurzaamheid. Gianfranco: "Dat wil ik graag uitsplitsen in twee delen. Aan de ene kant heb je de impact op het milieu. We verbeteren de genetica zodat producten minder chemie nodig hebben, minder gevoelig zijn voor ziektes en onze werkprocessen zijn zo duurzaam mogelijk. We gebruiken bijvoorbeeld een gesloten watersysteem in onze kassen. Maar de andere kant van duurzaamheid is economische duurzaamheid. We willen niet alleen goed doen voor het milieu, maar we willen ook de werklast voor kwekers verlichten en het voor hen mogelijk maken minder geld te besteden aan hun teelt. Het is altijd zoeken naar een compromis."

Schonevelds toegevoegde waarde
Gianfranco vat het duidelijk samen: Schoneveld Breeding is de beste keuze op de markt. We leveren meerwaarde op verschillende manieren en zijn volledig toegewijd aan beter maken van het leven van kwekers."

Voor meer informatie:
Schoneveld Breeding
Sluinerweg 15
7384 SC Wilp
Tel: +31 (0)571 27 17 17
[email protected]
www.schoneveld.nl