Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
BRM-tec

"Niet alleen tradities voortzetten van Jamafa, maar ook verder gaan met innovaties"

BRM-tec, een nieuwe naam in de wereld van industriële automatisering voor de snijbloemindustrie, is ontstaan vanuit Jamafa Machinery. Dit bedrijf wordt geleid door Bas Raemakers, die zijn werkzaamheden begon bij Jamafa.

Van Jamafa naar BRM-tec
Jamafa Machinery is decennialang leverancier van machines voor de snijbloemindustrie geweest met een breed scala aan producten, variërend van sorteermachines tot verwerkingssystemen.

In deze omgeving is BRM-tec geboren. De jonge engineer achter het bedrijf was ooit werkzaam bij Jamafa en wilde verder gaan dan de bestaande grenzen van industriële automatisering. Met oog op de marktbehoeften en technologische mogelijkheden, besloot hij een nieuwe weg in te slaan. Bas Raemakers wil niet alleen de tradities van Jamafa voortzetten, maar ook verder gaan met innovaties, zo vertelt hij.

Automatiseringsoplossingen
BRM-tec richt zich op het leveren van geavanceerde en op maat gemaakte automatiseringsoplossingen voor de snijbloemindustrie. Enkele van Bas' belangrijkste focusgebieden zijn:

- Robotica: Integratie van robots om precisie en efficiëntie te verhogen bij het sorteren en bossen van bloemen.

- AI en machine learning: In de toekomst zal implementatie van AI-technologieën voor kwaliteitscontrole en onderhoud een steeds grotere rol krijgen, waardoor machines zelflerend en adaptief worden.

- IoT-connectiviteit: Ontwikkeling van slimme machines die verbonden zijn met het 'Internet of Things', wat real-time monitoring en data-analyse mogelijk maakt.

Efficiënt en klantgericht
Bas Raemakers vertelt: "De nieuwe generatie machines is ontworpen om energiezuiniger te zijn en minder afval te produceren. Bovendien streven we naar modulaire ontwerpen die gemakkelijk te onderhouden en aan te passen zijn, wat de levensduur van de machines verlengt en de totale eigendomskosten verlaagt. BRM-tec biedt, naast een aantal standaard machines, op maat gemaakte oplossingen en uitgebreide ondersteuning, passend bij de behoeften en uitdagingen van een klant. Van het ontwerp en de implementatie tot de training en aftersales service."

Werkzaamheden
"Over de afgelopen jaren hebben we mooie projecten mogen realiseren bij verschillende bedrijven in de bloemen en planten maar ook andere industrieën," gaat Bas verder. "Denk hierbij aan werk & inpak stations, voorverwerk units (zoals hieronder weergegeven), interne transportsystemen voor het afvoeren van groen afval, sorteer & bosmachines voor bloemen en transport- en sorteersystemen. Buiten nieuwe machinebouw op maat en onze standaard machines hebben we ook de mogelijkheid om bestaande Jamafa machines om te bouwen en aan te passen naar wens van de klant. We leveren ook onderdelen en voeren onderhoud en reparaties uit aan bestaande Jamafa machines."

"We willen voortbouwen op de erfenis van Jamafa Machinery en tegelijkertijd nieuwe technologieën en ideeën omarmen. We hopen impact te maken met nieuwe machines en te kunnen voldoen aan de veranderende behoeften van de markt. We zien de toekomst rooskleurig tegemoet," sluit Bas af.

Voor meer informatie:
Bas Raemaekers
BRM-Tec Bv
Tel: +31(0)658863407
[email protected]
www.linkedin.com/company/brm-tec-bv

Publicatiedatum: