Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Award voor Tulip Experience Amsterdam

Opnieuw valt Tulip Experience Amsterdam in de prijzen. Directeur Sylvia Pennings neemt de onderscheiding van Tripadvisor met trots in ontvangst. "Wij doen er als familiebedrijf alles aan om onze bezoekers het verhaal achter de tulp en bollenkweker te laten ervaren. Dat de bezoekers dit waarderen, zien wij terug in deze prijs. Wat een prachtige beloning." In 2025 opent de toeristische attractie van 20 maart tot 11 mei iedere dag van 9.00 tot 18.00 uur haar deuren.

Het tulpenmuseum aan de Delfweg in Noordwijkerhout dat in het voorjaar het verhaal van de tulpenkweker vertelt is ongekend populair bij de bezoekers. Zij delen hun ervaringen met elkaar via de bekende toeristische app Tripadvisor. Dit internationale platform waarin consumenten tips aan elkaar geven, waardeert ieder jaar de 10% van de best beoordeelde attracties met een onderscheiding. "Voor ons is dit een enorme eer," zegt Sylvia Pennings, "want dit predicaat wordt alleen toegekend aan alle attracties wereldwijd die consistent goede beoordelingen krijgen. Kortom, we behoren nu officieel tot de top 10% van attracties wereldwijd! Ongelofelijk."

De jonge directeur heeft een team om zich heen die samen met haar zorgen voor die ervaring van de bezoekers. De basis van het verhaal dat wordt verteld bij de Tulip Experience is dat van haar eigen familie. "Mijn opa begon met het telen van tulpen, mijn vader heeft het bedrijf laten groeien en nu is mijn neef bezig met het naar de toekomst te brengen," aldus Sylvia. "Veel van mijn familieleden zijn betrokken bij het bedrijf. Wij weten dus waar we over spreken en dat voelt de bezoeker ook, zodra zij in onze Experience komen."

Voor komend jaar staan er weer nieuwe ideeën op de planning. "Je moet je natuurlijk altijd blijven ontwikkelen" zegt Sylvia. Maar het hoogtepunt voor de meeste bezoekers is dat ze ongestoord foto's tussen de tulpen kunnen maken. "We gaan binnenkort weer beginnen met het planten van de meer dan één miljoen bollen. Al die verschillende soorten op één plek, geeft de kans om heel veel unieke foto's te maken. De moeite die de bezoekers daarvoor doen, tovert bij ons altijd een glimlach op het gezicht." Dat alles bij elkaar wordt beloond met positieve reviews uit bijna 120 landen.

Wie nu het museum wil bezoeken, treft alleen het bollenbedrijf in volle bedrijvigheid aan. Kratten met miljoenen bollen staan klaar om over de hele wereld verscheept te worden. De overige bollen gaan in oktober/november opnieuw de grond in om in het voorjaar de toeristen weer te verleiden met alle prachtige kleuren. Het museum vertelt in ook 2025 het verhaal van de tulpenteelt en de ontwikkelingen van de sector. Nieuwsgierig? Tussen 20 maart tot 11 mei is Tulip Experience Amsterdam aan de Delfweg 37 in Noordwijkerhout iedere dag van 9.00 tot 18.00 geopend.

Voor meer informatie:
Tulip Experience Amsterdam
[email protected]
www.tulipexperienceamsterdam.nl

Publicatiedatum: