Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Energie-update: Gasprijs beweegt weer richting 40 euro-grens

De TTF-gasprijs is vorige week dusdanig gestegen dat de grens van 40 euro per megawattuur voor komende winter weer in zicht is. Maandagochtend opende het TTF-contract voor Q1 2025 op 39,9 euro per megawattuur, en het contract voor februari 2025 al boven de 40 euro.

De EPEX-elektriciteitsprijzen lagen in navolging van de stormachtig lage prijzen vrijdag ook zaterdag en zondag, vooral in de middaguren, laag. Ook maandag ligt de prijs met gemiddeld 35 euro per megawattuur laag. Negatieve uren blijven uit, al zakt de prijs tussen 13 en 14 uur wel tot slechts 2 euro per megawattuur.


TTF-gasprijs contract kwartaal 1 2025 t/m 27 september 2024. Bekijk hier de meest actuele prijzen.

Kritische Tweede Kamer steunt CO₂-opslag in de Noordzeebodem. Dat kopte het FD afgelopen week. Er zijn twee concrete projecten: een kleinere met de naam Porthos waarvoor de werkzaamheden al een aanvang hebben genomen, en een grote onder de naam Aramis, waarvoor de definitieve investeringsbeslissing volgend jaar valt.