Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Maandcijfers Royal FloraHolland

Gemiddelde prijs snijbloemen met bijna 20% gestegen

Uit de maandcijfers van Royal FloraHolland blijkt dat de gemiddelde omzet van snijbloemen en tuinplanten in september 2024 is gestegen ten opzichte van september 2023. De gemiddelde omzet van kamerplanten, daarentegen, is lichtelijk gedaald.

Snijbloemen
De totale omzet van snijbloemen is afgelopen maand met gemiddeld 17,6% gestegen, terwijl het aantal verkochte stuks met 2% is gedaald. De gemiddelde prijs van snijbloemen is dan ook met 19,9% gestegen.

De omzet van gerberas is het hardst gestegen, met 37,3%. De gypsophila is de enige snijbloem waarvan de omzet is gedaald (-8.6%).

Tuinplanten
De totale omzet van tuinplanten is afgelopen maand ook gestegen in vergelijking met september vorig jaar, een stijging van 6,7%. Chrysanten zijn veruit het meest gestegen in omzet, met maar liefst 105,5%. Zowel het aantal verkochte stuks chrysanten (+64,9%) en de gemiddelde prijs is gestegen (24,6%). Met de viooltjes ging het minder goed. De omzet daalde met 7,8%.

Kamerplanten
De totale omzet van kamerplanten is licht gedaald, met 0,1%. Ook lag de gemiddelde prijs iets lager dan vorig jaar (0,3%). Toch is de omzet van rozen wel gestegen met 19,3%. De omzet van de Ficus is het meest gedaald, met 7,3%

Bron: Royal FloraHolland