Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Julia Köhler, Marshmalllow and Magnolia

“We zien een trend richting de klassieke bloemen, zoals Iris, Callas en Anthuriums”

Tholen - Veel groothandelaren merken het wanneer het trouwseizoen bezig is, maar ook wanneer het tot een einde komt. Bloemisten en stylisten gebruiken bij elkaar ontelbaar veel bloemen om de grote dag van bruidsparen aan te kleden. Julia Köhler van Marshmallow and Magnolia houdt zich bezig met styling, bloemen en concepten voor modern chique bruiloften in binnen- en buitenland.

Klassieke bloemen
Julia vertelt: "Het leuke is dat elke bruiloft uniek is en wij nooit hetzelfde maken. Op basis van de wensen van het bruidspaar kiezen wij de passende bloemen, kleuren en materialen. We zien wel een bepaalde trend dit jaar terug bij onze bruidsparen richting de traditionele en 'klassieke' bloemen zoals Iris, Callas en Anthuriums."


Foto links: Nynke Laagland, foto rechts: Sandrine Philie Photography

Rosa Quicksand
"Elk seizoen brengt weer mooie bloemen en soorten met zich mee. Juist die afwisselingen van de seizoenen maakt het vak zo bijzonder, maar het voorjaar is toch echt mijn favoriet. Prachtige tulpen, ranonkels zijn altijd een goed idee en pioenrozen blijven favoriet. Maar een prachtige roos, waarvan je de blaadjes kunt flexen, sla ik ook zeker niet af. Een all-time favorite die ik bijna altijd in mijn creaties gebruik is Rosa Quicksand. De perfecte kleur nude, beige, blush. Net als Dianthus, die in mijn ogen echt wordt onderschat. Wat een diversiteit en prachtige kleuren zijn er. Een sterke bloem die ik heel graag gebruik," vertelt ze.

Bruiloften in Frankrijk
"Wij nemen per jaar maximaal 15 bruiloften aan, hiervan zijn drie plekjes gereserveerd voor in het buitenland," gaat Julia verder. Tijdens de bruiloften die zij verzorgt, wordt ze geholpen door freelancers. "Ook dit jaar mochten wij weer onderdeel van 15 prachtige bruiloften zijn, twee hiervan in Frankrijk. Wij vinden het belangrijk dat onze bruidsparen onze volledige aandacht krijgen. Naast het verzorgen van bloemwerk, bedenken en creëren wij concepten voor onze bruidsparen en voeren wij de volledige styling uit. Daarnaast geven wij in het najaar workshops en freelancen wij graag voor andere collega's uit de branche."

Foamfree bloemwerk
Julia: "Wij zijn gespecialiseerd in totaalconcepten, dus het bedenken en creëren van een sfeer op de bruiloft in combinatie met styling en foamfree bloemwerk. Het liefst creëren wij een totaalplaatje waar aan elk detail is gedacht. Wij houden van grote en weelderige backdrops en bloemwerk. Onze stijl kun je als modern chique omschrijven. Romantisch, tijdloos, luchtig met een edgy touch. Ons bloemwerk is volledig foamfree en wij gebruiken dus geen steekschuim in onze creaties."

Lokaal inkopen
De bloemen koopt Julia in bij groothandel Florazul, vertelt ze. "Ik ben heel blij met ze. Ik koop graag 'lokaal' in en heb een voorkeur voor Nederlandse kwekers, maar helaas is dat niet altijd mogelijk. Ik maak graag gebruik van VIP roses met hun prachtige creaties, de uitgesproken kleuren vind ik fantastisch. Ook de rozen van Parfum Flower Company staan regelmatig op mijn inkooplijst. Daarnaast ga ik graag langs bij Verse Rozen en kopen wij regelmatig bij Waterdrinker en Dobbeflowers in."


Foto + foto Julia: Amanda Drost Photography

Beschikbaarheid
Waar importeurs, exporteurs en groothandels dit jaar veel te maken hebben gehad met minder beschikbaarheid van bepaalde bloemen, heeft Julia daar weinig van gemerkt. "Ik ervaar weinig problemen met de beschikbaarheid van bloemen. Af en toe komt het wel voor dat bepaalde soorten die ik graag wilde hebben op dit moment niet beschikbaar zijn, vooral tijdens de drukste trouwmaanden. Maar er zijn altijd voldoende alternatieven, waardoor het weinig invloed heeft op mijn werk of werkwijze."

Voor meer informatie:
Julia Köhler
Marshmallow and Magnolia
[email protected]
www.marshmallowandmagnolia.com