Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Heliospectra introduceert 1500 watt belichtingsarmatuur

Tijdens de afgelopen GreenTech heeft Heliospectra een nieuw 1500 watt belichtingsarmatuur gelanceerd, specifiek ontworpen voor de professionele glastuinbouw. Het bedrijf heeft met de Mitra X-serie een stap voorwaarts gezet in energie-efficiëntie en lichtmanagement, aldus Joost van Rooij, Sales Manager bij Heliospectra. "Dankzij hoogwaardige componenten van topleveranciers is dit armatuur een perfecte top light, met het bekende spectrumverdeling van 90-5-5."
Ontworpen voor de moderne glastuinbouw
De ontwikkeling van de Mitra X-serie is gebaseerd op de eisen van de moderne glastuinbouw. "We hebben rekening gehouden met de infrastructuur van moderne kassen, waarbij de armatuur eenvoudig aan de tralies kan worden opgehangen met een optimale lichtverdeling," legt Joost uit. De armaturen zijn verkrijgbaar in configuraties met meerdere lichtmodules, gecombineerd met een losse power supply unit (PSU).

"Door de lichtmodules te verdelen over meerdere tralies, kan elk lichtplan nauwkeurig worden afgestemd op de kas, het gewas en kunnen we altijd voldoen aan de gestelde eisen van de subsidie. Deze flexibiliteit maakt het mogelijk om altijd de perfecte lichtintensiteit en -verdeling te realiseren."

OpticsGrowPro
Een belangrijk kenmerk van de Mitra X-serie is het gebruik van Optics-technologie. "Deze technologie zorgt voor de beste lichtverdeling die momenteel op de markt beschikbaar is. Door de balans tussen kwaliteit en prijs te optimaliseren, bieden we telers een armatuur dat uitblinkt in prestatie en tegelijkertijd een lage investering per mmol vergt," aldus Van Rooij.

De kosten-efficiëntie van de Mitra X wordt verder vergroot door het feit dat de armaturen dimbaar en regelbaar zijn via de HelioCORE-software. Bovendien kunnen ze worden geïntegreerd met bekende klimaatcomputers zoals Hoogendoorn, Priva en Ridder via de standaard tuinbouwprotocollen. "Een van de belangrijkste voordelen is dat de armaturen draadloos aangestuurd kunnen worden, wat betekent dat telers geen extra bekabeling of aanpassingen aan bestaande systemen hoeven te doen. Dit bespaart niet alleen tijd, maar voorkomt ook extra investeringskosten."

HelioCORE met dynamisch zones
De HelioCORE-software biedt telers uitgebreide mogelijkheden om het licht in hun kas te optimaliseren. Een van de functies is de mogelijkheid om dynamische zones in te stellen en deze eenvoudig aan te passen. "Dit is bijzonder nuttig wanneer een deel van het gewas, bijvoorbeeld het pad langs de werkruimte waar de planten minder licht krijgen, langer te belichten dan de rest van de kas. Via HelioCORE kunnen de armaturen ook gedimd worden, wat de teler een energiebesparing oplevert."

Een ander hulpmiddel binnen HelioCORE is de DLI-manager (Daily Light Integral). "Hiermee kunnen telers een gewenste DLI instellen, waarna de software, in combinatie met het lokale online weersvoorspelling, bepaalt hoeveel het licht gedimd moet worden. Dit leidt tot een optimale productie en maximale energiebesparing, doordat de belichting alleen wordt gebruikt waar en wanneer dat nodig is."

Naast de communicatie met het armatuur krijgt de HelioCORE ook informatie terug van de PSU. "Hiermee krijg je inzicht over de temperatuur van de PSU, branduren en stroomverbruik. Een andere interessante mogelijkheid is om een heatmap te krijgen van de omgevingstemperatuur van de PSU door gebruik van een externe sensor. Hierdoor kan je als gebruiker snel zien waar de hotspots zitten in een kas."

"Met de introductie van de Mitra X-serie zet Heliospectra wederom een nieuwe standaard in belichtingstechnologie voor de glastuinbouw. Door de combinatie van hoogwaardige componenten, geavanceerde lichtverdelingstechnologie en gebruiksvriendelijke software, biedt het bedrijf telers een krachtig hulpmiddel om hun lichtmanagement te optimaliseren. De modulaire opzet, draadloze aansturing en integratie met bestaande klimaatcomputers zorgen voor maximale flexibiliteit, terwijl de kosten per mmol tot een minimum worden beperkt."

"Dankzij innovaties zoals de HelioCORE-software en de DLI-manager kunnen telers niet alleen de kwaliteit van hun gewassen verbeteren, maar ook hun energieverbruik optimaliseren, wat resulteert in aanzienlijke besparingen. Heliospectra bewijst hiermee wederom dat het bedrijf vooroploopt in de ontwikkeling van duurzame en efficiënte oplossingen voor de glastuinbouw."

Beschikbaarheid en ondersteuning
Heliospectra biedt de 1500 watt Mitra X armaturen zowel rechtstreeks als via uw installateur aan. Voor telers die geïnteresseerd zijn in meer informatie of het laten opstellen van een op maat gemaakt lichtplan, staat Joost van Rooij van Heliospectra klaar om te adviseren en te ondersteunen.

Voor meer informatie:
Heliospectra
Joost van Rooij
Tel: 06 538 21 545
[email protected]
https://heliospectra.com/

Publicatiedatum: